Topsporter Emma Oosterwegel uit Deventer gaat naar de Olympische Spelen in Parijs!

Emma Oosterwegel heeft vorige week voldoende punten gehaald om naar de Olympische spelen van 2024 te gaan. De 25-jarige meerkampster uit Deventer won op de Olympische Zomerspelen 2021 al een bronzen medaille in Tokio. Een maand geleden werd ze 5e op het WK in Budapest. Nu maakt ze zich op voor Parijs volgend jaar.

“Het zat er al aan te komen”, vertelt Vader Jeroen Oosterwegel. “Je moet aan een limiet komen qua punten, maar er wordt ook naar de ranking gekeken. Ze stond de afgelopen vier jaar al op plaats 10 in de ranking en dat was voldoende om naar de spelen te gaan.”

Trotse vader
Uiteraard is Jeroen, ook trots op zijn andere dochter Hanneke. Zij is hardloopster die eveneens op hoog niveau uitkomt: “Helaas kampt zij nog met een zware blessure”, vertelt Jeroen. “Mogelijk kan ze nog uitkomen op de 400 meter.”

Druk leventje
Een topsporter zijn; je leven staat de hele dag in het teken van resultaat boeken, goede voeding en verzorging. Hoe is het voor de sportieve familie om dit mee te maken, vragen we aan Jeroen: “Gelukkig biedt studeren voor Emma ook afleiding, ze volgt nu enkele cursussen en volgend jaar gaat ze haar master oppakken, aldus vader Oosterwegel. Opvallend is haar nuchterheid en kalme uitstraling: “Nou, na een wedstrijd komen de emoties bij Emma echt wel los hoor”, aldus Jeroen.

Voorbeeld voor jonge sporters
Haar zus Hanneke heeft een baan naast haar hardloop carrière waardoor ze af en toe ook haar gedachten elders op kan focussen: “Het zijn gelukkig geen machines”, voegt Jeroen lachend toe. Emma en Hanneke zijn een voorbeeld voor jonge sporters in Salland, zo openden ze samen onlangs de Appelloop in Olst: “Ze vinden het allebei belangrijk om op zulke evenementen er te zijn, ze komen ook nog regelmatig bij Daventria in Deventer, waar ze begonnen zijn met atletiek.”

Tekst gaat verder onder foto

Foto: Appelloop Olst. Links Hanneke Oosterwegel, rechts Emma Oosterwegel

Pittig schema
Na de vele wedstrijden geniet Emma momenteel van een welverdiende vakantie: “Half oktober worden de trainingen hervat en dit gaat dan continu door,” vertelt haar vader.
“Volgend jaar mag ze ook naar het EK dat in juli in Rome wordt gehouden, maar gezien het trainingsschema en de zwaarte van de disciplines (meerkamp) en het feit dat Olympische Spelen in Parijs in augustus van start gaan, is het even afwachten of ze daaraan gaat meedoen”, zo vult Jeroen aan.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Donderdag vrij zonnig na koude start

Het sinterklaaswintertje dat tegelijk met de Sint het land verlaat deze zesde ...