Mariënheem lijkt pas op de plaats te moeten maken aangaande de N35

Opgetogen trok waarnemend burgemeester Arco Hofland naar Den Haag om de minister verder te overtuigen om geld vrij te maken voor de N35 kwestie in Mariënheem. Hoopvol gestemd, samen met de inwoners van het dorp. Echter lijkt een ieder pas op de plaats te moeten maken omdat Minister Harbers het besluit door wil schuiven naar het volgende kabinet. Donderdag zal het debat in Den Haag voor uitsluitsel moeten gaan zorgen.

Jongstleden vrijdag dienden BBB, VVD, PVV en NSC een voorstel in om de eerder teruggetrokken 100 miljoen van het Rijk alsnog in te zetten voor het project N35 rondom Mariënheem. Naast een meerderheid in de tweede kamer gaf het commissiedebat van vandaag weer dat de steun erg breed is.

Wipwap
“Het is op en af”, illustreert Gerard Nij Bijvank, woordvoerder van Plaatselijk belang Mariënheem. “Het amendement is ingediend en daarover moet nu gestemd worden, woensdag zal dat gebeuren als ik het goed heb begrepen. Of de minister dat dan naast zich neer kan leggen weet ik niet”, vult Nij Bijvank aan.

Doorschuiven
Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) verklaarde vandaag de kwestie door te schuiven naar het nieuwe kabinet. Dit om de nieuwe formatie niet vast te zetten op budgettaire beslissingen van nu. Ook de huidige stikstofbeperkingen zorgen er voor dat het project nooit doorgang zou kunnen vinden met de vooraf gestelde voorwaarden.

Stikstof beschikbaar
“Maar voordat de eerste spade de grond in gaat zijn we vijf tot tien jaar verder, dus is er voldoende stikstof beschikbaar”, vraagt Nij Bijvank zich hardop af. “Natuurlijk volgt er een toetsing dan, maar er lijkt bij de Provincie gewoon stikstof over.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...