Het zat er aan te komen, Emma Oosterwegel gaat naar de Olympische Spelen in Parijs!

Emma Oosterwegel heeft vorige week voldoende punten gehaald om naar de Olympische spelen Parijs 2024 te gaan. De 25-jarige meerkampster uit Deventer won op de Olympische Zomerspelen 2020 al een bronzen medaille in Tokio. Een maand geleden werd ze 5e op het WK in Budapest. Spannende tijden dus voor Emma. We duimen met haar mee voor een mooi resultaat in Parijs.

“Het zat er al aan te komen, vertelt Vader Jeroen Oosterwegel. Je moet aan een limiet komen qua punten maar er wordt ook naar de ranking gekeken. Ze stond de afgelopen 4 jaar al op plaats 10 in de ranking en dat was voldoende om naar de spelen te gaan.”

Trotse vader
Uiteraard is Jeroen, ook op zijn andere dochter Hanneke, hardloopster die eveneens op hoog niveau uitkomt. “Helaas kampt zij nog met een zware blessure, vertelt Jeroen. “Mogelijk kan ze nog uitkomen op de 400 meter.”

Druk leventje
Een topsporter zijn, je leven staat de hele dag in het teken van resultaat boeken, goede voeding en verzorging. Hoe is het voor de sportieve familie om dit mee te maken, vragen we aan Jeroen. “Gelukkig biedt studeren voor Emma ook afleiding, geeft hij aan. “Ze volgt nu enkele cursussen en volgend jaar gaat ze haar master oppakken. Opvallend is wel haar inzet maar ook haar nuchterheid en kalme uitstraling. “Nou, na een wedstrijd komen de emoties echt wel los hoor,” aldus Jeroen.

Haar zus Hanneke heeft een baan naast haar hardloop carrière waardoor ze ook op andere gedachten is. “Het zijn gelukkig geen machines,” voegt Jeroen lachend toe. Ze zijn een voorbeeld voor jonge sporters in Salland en openden onlangs de Appelloop in Olst.”Ze vinden het allebei belangrijk om op zulke evenementen er te zijn, ze komen ook nog regelmatig bij de hardloopclub Daventria, waar ze begonnen zijn met atletiek.”

Foto: Appelloop Olst. Links Hanneke Oosterwegel, rechts Emma Oosterwegel

Pittig schema
Na de vele wedstrijden geniet Emma momenteel van een welverdiende vakantie. “Half oktober worden de trainingen hervat en dit gaat dan continu door,” vertelt haar vader.
Volgend jaar mag ze ook naar het EK in Rome in juli maar gezien het trainingsschema en de zwaarte van de disciplines (meerkamp) en het feit dat Olympische Spelen in Parijs in augustus van start gaan, is het even afwachten of ze daaraan gaat meedoen, geeft hij aan. “Het is mooi om allemaal naar uit te kijken. Of ze daar gaat winnen is afwachten maar we gaan er natuurlijk voor!”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...