Oud Deventer wethouder Marco Swart koninklijk onderscheiden

Marco Swart is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De oud raadslid en wethouder van de gemeente Deventer heeft de koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Ron König.

Op donderdag 23 november, uit handen van de burgervader van Deventer Ron König, kreeg Marco Swart vol trots de koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Verdiensten
Naast wethouder van Deventer (2009 – 2014) bekleedde Marco dezelfde functie in de gemeente Enschede (1994 tot 2002). Een Koninklijke onderscheiding valt iemand ten deel voor de verdiensten jegens ‘Vorst en Vaderland’, het ‘algemeen belang’, de ‘Nederlandse samenleving’.

Zo was Marco onder andere medeverantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het gemeentelijk onderzoeksbureau van Enschede, wat leidde tot de oprichting van I&O Research. Ook was de Marco oprichter en voorzitter van Kabelraden.nl.

Spoorbrug Colmschate geschrapt
Daarnaast introduceerde hij stadsdeelcommissies in de gemeenteraad van Enschede en was hij een van de oprichters en voorzitter van Stichting Stedelink. En mede door zijn inbreng werd de spoorburg bij Colmschate uit de Betuweroute geschrapt.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...