Afscheid Daniel Koerhuis (VVD) uit Raalte als Kamerlid

Vandaag namen tachtig Kamerleden afscheid van de Tweede Kamer. Deze Kamerleden zijn na de verkiezingen op 22 november niet herkozen of hebben zelf besloten om de Kamer te verlaten. Daniel Koerhuis (VVD) uit Raalte valt onder die laatste categorie.

“Ik dank iedereen die me heeft gesteund”, aldus de Raaltenaar eerder dit jaar op X. Ook liet hij weten: “Volksvertegenwoordiger zijn is de grootste eer die er is. Ik heb een stem mogen geven aan eigen woningbezitters, woningzoekenden, bouwers, autorijders, luchtvaart en scheepvaart. Na twee termijnen in de Tweede Kamer voor de VVD is het goed geweest.”

Aanstekelijk ambassadeur voor Raalte
Kamervoorzitter Vera Bergkamp sprak de vertrekkende Kamerleden persoonlijk toe. Over Daniel Koerhuis zei ze: “Voor een econometrist wist je jouw boodschap altijd op een zeer heldere manier te brengen.” Hiermee doelt Bergkamp op zijn bekende uitspraken: ‘bouwen, bouwen, bouwen’ ‘rijden, rijden, rijden’ en ‘vliegen, vliegen, vliegen.’ “Je was een zeer aanstekelijk ambassadeur voor Overijssel en in het bijzonder Raalte”, aldus de Kamervoorzitter, die afsluit met de woorden: “Ik wens je in de toekomst een drieslag aan positieve dingen.”

Beëdiging Tweede Kamerleden
Morgen, 6 december, worden de 150 gekozen Tweede Kamerleden beëdigd. Ook de leden die zitting hebben in de huidige Tweede Kamer en herkozen zijn, leggen dan opnieuw de eed of verklaring en belofte af. Daarnaast stellen de Kamerleden de ontwerp-profielschets voor de toekomstige Kamervoorzitter vast.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...