Eric Floors (BBB) na de verkiezingsuitslag: “De kiezer heeft een duidelijk signaal afgegeven, Nederland dient weer centraal te staan”

Voor de verkiezingen van afgelopen woensdag spraken wij met Eric Floors, toen nog Kandidaat-Kamerlid BoerBurgerBeweging, uit Deventer. Hoe kijkt hij terug op de monsterzege van Geert Wilders en hoe denkt hij dat de toekomst eruitziet?

De verkiezingsavond van de BBB vond plaats in Boode in Bathmen. Ondanks dat de peilingen wat terugliepen, heerste er een goede sfeer volgens Eric Floor: “Wij wisten voor onszelf dat we maximaal onze inzet hebben getoond tijdens de campagne. Hulde voor de vele vrijwilligers die zich het vuur uit de sloffen hebben gelopen om onder andere te flyeren.”

Tegenvallende uitslag
Wat Eric betreft, viel de uitslag tegen: “Ik had toch wel de hoop ergens tussen de 10-15 zetels te halen. Maar als je het goed beschouwd dan is van 1 zetel naar 7 toch echt een mooie groei. Na de exitpolls hebben we als BBB echt even de teugels laten vieren en er een mooi feest van gemaakt. Ik ging met een positief gevoel slapen.”

PVV overwinning viel zwaar
De monsteruitslag van 37 zetels voor de PVV moest Eric even laten bezinken: “Dit aantal zetels had niemand zien aankomen, althans ik niet.” Naast verbazing bracht de uitslag ook veel vragen op bij de Sallander: “Wat betekent dit nu? Hoe verder? Wat is de positie van de BBB in deze uitslag? De kiezer geeft hier een duidelijk signaal af waar we gehoor aan moeten geven. Dat is democratie.” Voor de huidige coalitie is Eric wel content met het resultaat van de verkiezingen: Die hebben mijns inziens echt terecht een tik op de vingers gekregen.”

Uitslag biedt mooie uitkomst tot regeringsdeelname
Eric vertelt dat de BBB een voorkeur had voor een rechtste uitkomst, wat uiteindelijk ook is gebeurd: “Ik denk dat dit een mooie kans is om tot regeringsdeelname te komen en uitvoering te gaan geven aan het verkiezingsprogramma, gezien de toch wel grote verschillen tussen de verkiezingsprogramma’s. Met name met de PVV ligt er nog een grote uitdaging om tot een akkoord te komen.” Volgens Eric heeft de kiezer een duidelijk signaal gegeven en dient Nederland weer centraal te staan: “Er is de afgelopen jaren te weinig aandacht besteed aan zorg, onderwijs en verminderen van de instroom. Een groot gedeelte van de Nederlanders is hierdoor afgehaakt en heeft zich niet gehoord gevoeld.”

Focus op toekomstige verkiezingen
Nu de verkiezingsperiode weer voorbij is, zal het een stuk rustiger zijn voor Eric. En daar zal hij even aan moeten wennen: “Het samen optrekken tijdens de campagne zal ik gaan missen. Ik heb veel nieuwe enthousiaste en betrokken mensen leren kennen!” Eric wil zich nu weer volledig gaan storten op zijn werk bij Defensie, maar stoppen bij de BBB wil hij niet: “Ik wil graag actief blijven voor de BBB. Volgend jaar zijn de Europese verkiezingen waar de BBB aan gaat deelnemen en over twee jaar de Gemeenteraadsverkiezingen. Er is dus nog genoeg om naar uit te kijken en wellicht een kans om alsnog politiek actief te worden voor de BBB!”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...