Sietske Poepjes (44) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Olst-Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft vanavond de 44-jarige Sietske Aleida Elisabeth Poepjes aanbevolen als opvolger van Ton van Strien. De Nederlandse jurist, ambtenaar, CDA politica en bestuurder is geboren in Harlingen en zal waarschijnlijk op 27 februari 2024 worden geïnstalleerd.

De Fries studeerde onder meer Nederlands recht in Groningen waarna Poepjes als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en juridisch controller werkte bij de gemeente Lemsterland.

Politieke carrière
Poepjes was tussen 2007 en 2011 namens het CDA lid van de Provinciale Staten van Friesland en aansluitend, tot 2015, lid van de Gedeputeerde Staten van dezelfde Provincie. Met onder andere infrastructuur en milieu in haar portefeuille. Later werd dat uitgebreid met onder meer taal en cultuur en ook onderwijs. Daarnaast was Poepjes ook loco-commissaris van de Koning van Friesland.

Ambitie als burgemeester
Bij het afzwaaien van Poepjes als gedeputeerde gaf de ambitieuze dame aan het liefst burgemeester te willen worden, maar dan buiten Friesland. Ze voelde zich prettig als openbaar bestuurder, maar zeker een baan als burgemeester leek haar het mooist en zo solliciteerde ze in de gemeente Olst-Wijhe.

februari 2024
Zo lijkt Poepjes dus nu de opvolger te gaan worden van Ton van Strien die op 1 september 2022 afscheid nam als burgemeester. De verwachting is dat op 27 februari Poepjes de taken officieel zal gaan overnemen van de huidig waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Foto: Gemeente Olst-Wijhe

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...