Oogsten en Zaaien tijdens Salland Café bijeenkomst

Leader Salland is een fonds voor plattelandsontwikkeling dat vernieuwende initiatieven steunt. De afgelopen periode is er geoogst en dit mag gevierd worden. Tegelijk komt ook de nieuwe periode er alweer aan, waarin nieuwe ideeën en projecten kunnen worden besproken. Dit gebeurt tijdens een gezellige avond in de Dorpshuis Herxer Marke op vrijdag 6 oktober a.s.

Saskia Wiegers is interim coördinator van Leader Salland en is enthousiast over alle projecten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld in verschillende plaatsen in Salland:
“Het Dorpshuis in Herxen heeft een deel van de inrichting rolstoelvriendelijk gemaakt, Platform Techniek Salland heeft de activiteiten kunnen uitbreiden door het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken voor het basisonderwijs. Daarnaast is een studentenpool opgezet voor jongeren die een bijbaan of vakantiebaan zoeken in de techniek.”

Andere initiatieven
Kinderopvang ’t Schoapie heeft met behulp van de leaderbijdrage een houtwal hersteld en een wandelpad en een voedselbos met waterspeelplaats gerealiseerd.

In Luttenberg is een educatieve beweegroute in natuurgebied de Luttenberg aangelegd. Ook is een oud karrespoor blootgelegd en een herinneringsbos aangeplant.

Veel werk maar mooie resultaten
“De initiatieven zijn erg divers”, vertelt Saskia. “En is er veel werk nodig om dit te realiseren. Er komt flink wat regelgeving, en rekenwerk bij kijken maar het is erg mooi dat mensen met elkaar meedenken en op deze manier iets moois voor elkaar kunnen krijgen”, aldus Saskia Wiegers. Op de website van De Kracht van Salland vind je meer initiatieven en projecten die met behulp van een Leaderbijdrage zijn gerealiseerd.

Programma:

Wat is het Salland Café?
Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners,
ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland.

Je kunt je hier aanmelden en vragen stellen kun je via saskiawiegers@marb.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...