Leuke activiteiten voor de jeugd in het Dorpshuus in Heino

Jeugdwerk, een begrip. Maar wat doen ze nu eigenlijk precies? Die vraag stel ik aan Jenneke. Zij is jeugdwerkconsulent bij deze organisatie. Haar collega Winnie volgt de opleiding Social Work en loopt hier met veel plezier stage.

In Heino starten zij volgende week met een reeks diverse activiteiten voor de jeugd. Ooit zijn ze begonnen als jeugdsoos voor meisjes. Intussen is dus uitgegroeid tot meer activiteiten voor diverse groepen, jong en ouder.

YMCA
YMCA Nederland is opgericht in 1853 en is daarmee de oudste jongerenorganisatie van ons land. We bieden kinderen, tieners en jongeren een plek waar ze zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Ze kunnen samen lachen, hun talenten ontdekken en leren samenwerken tijdens de activiteiten die bij hun leeftijd en interesses past.

“In 250 plaatsen organiseren of ondersteunen we activiteiten voor de jeugd. Want: Je voelt je beter wanneer je actief en geïnteresseerd bent in jezelf en anderen. Jonge mensen die zich gewaardeerd voelen en een drive hebben zullen bijdragen aan het leven van anderen en de samenleving als geheel, ” legt Jenneke uit

“Kom gewoon als je zin hebt in een leuke activiteit”

Ans Stegeman, beheerder van het Dorpshuus in Heino is erg blij met de komst van YMCA in het Dorpshuus. Gezellige activiteiten voor kinderen, iedereen is welkom. Daar gaat het vooral om. Volgende week de aftrap van de vossenjacht. Maar ook creatieve activiteiten als het maken van tie en dye-shirts, staan op het programma. Voor elk wat wils dus. “En je hoeft niet iedere keer te komen, gewoon als je zin hebt, voegt Ans er aan toe. “En we zijn gemakkelijk bereikbaar, centraal in het hartje van Heino.

YMCA is opgericht door de Engelsman George Williams met het doel activiteiten te organiseren na een dag hard werken in de fabriek. YMCA is de afkorting van Young Men’s Christian Association. Het is een wereldwijde organisatie waarbij iedereen welkom is, ongeacht afkomst, achtergrond of levensovertuiging. In 134 landen actief. Nu opereert de organisatie vooral vanuit inclusiviteit. Je achtergrond doet er niet toe, iedereen doet mee, legt Jenneke uit. Vooral iets leuks doen, daar gaat het om. En je leert al doende veel van elkaar.

Over Salland TV

x

Check Also

Donderdag vrij zonnig na koude start

Het sinterklaaswintertje dat tegelijk met de Sint het land verlaat deze zesde ...