Een ontspannen avond tijdens de vertelvoorstelling ‘Geen dag zonder de IJssel’

Een tweede editie van ‘Geen dag zonder de IJssel’ is weer in Olst te bezoeken. ‘Geen dag zonder de IJssel’ is een vertelvoorstelling met liedjes en verhalen over de rivier waaraan de provincie Overijssel haar naam te danken heeft. Vertellingen en speciaal geschreven liedjes vormen het verhaal wat verteld wordt.

Op vrijdag 6 oktober wisselen IJsselkenner Wim Eikelboom en zanger Ernst van der Sloot elkaar af met vertellingen en zelfgeschreven liedjes over de IJssel. Dit wordt gedaan onder begeleiding van bassist Joke Huisman.

Alleen maar positieve reacties
De voorstelling was al eens een onderdeel van de programmering van de IJsseltheaterfietstocht 2023. “De mensen waren er erg enthousiast over.” vertelt zanger Ernst van der Sloot. “De organisatoren vonden het zo leuk dat ze vroegen of we het nog een keer wilde doen voor alle vrijwilligers en donateurs. We hebben goede hoop dat het weer vol komt.” De voorstelling is ook voor andere geïnteresseerden te bezoeken.

Onbekende weetjes over de IJssel
De zanger omschrijft de vertelvoorstelling als hartstikke leuk en ontspannen. “Dat is natuurlijk ook belangrijk, dat de mensen kunnen ontspannen op de vrijdagavond. Ook is het leuk om zelfgemaakte liedjes te brengen waar mensen naar luisteren. Dat is weer wat anders dan optreden op een feestje. Naar aanleiding van de verhalen van Wim heb ik liedjes gemaakt, er zitten veel weetjes in die mensen niet weten over de IJssel.

Locatie en kaartjes
De vertelvoorstelling vindt plaats op 6 oktober om 20:00 uur in het Olsterhus in Olst. Entree kost 10 euro.

Ook een boek
‘Geen dag zonder de IJssel’ is naast een vertelvoorstelling ook een boek van Wim Eikelboom, waarin elke dag van het jaar een IJssel-ervaring wordt gegeven. Wim Eikelboom overhandigde het boek aan diverse veerbazen, en Salland1 was daarbij en maakte dit onderstaande filmpje met een zingende Ernst van der Sloot.

Ernst van der Sloot zingend over het boek / Video door: Sonja Veneman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...