Deventer Op Stelten 2021– Binnen de Perken: hoogstaand theater dat je raakt, zonder aan te raken

‘Deventer Op Stelten 2021– Binnen de Perken’ wordt een ongekende festivaleditie. Het festival is op zoek gegaan naar een passende opzet dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen plaats kan vinden. Waar in andere jaren 120.000 bezoekers gedurende drie dagen van bijzondere internationale producties genoten, wordt het programma dit jaar gespreid over 10 dagen, met 1 op 1 voorstellingen, theatrale wandelingen, installatievoorstellingen en voorstellingen voor maximaal 30 personen. En dat alles op onontdekte plekjes in de stad en plekken die je normaal niet als podium beschouwd. Hoogstaand theater met de verborgen Deventer binnenstad als decor, in een intieme setting en niet met de grote bezoekersaantallen die we gewend zijn.

Anders dit jaar is ook dat er gereserveerd moet worden voor voorstellingen. Een open stadsfestival zoals we gewend zijn, is in deze tijd simpelweg niet haalbaar. Er is daarom gekeken naar wat er wél mogelijk is. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Ook binnen het programma blijkt het een editie die alleen nu plaats kan vinden. Voorstellingen over raken zonder elkaar aan te raken, op solistische wijze op zoek naar je eigen identiteit, over social distancing, elkaar missen, voorstellingen die gemaakt zijn in tijden van corona.

Op het programma dit jaar dus geen groots spektakel, grootschalige pleinvoorstellingen en parades, maar wel: intieme voorstellingen, acrobatiek en circustheater, urban dance en moderne dans, poëzie en muziektheater, humoristisch en clownesk buitentheater, jong talent en meer. Er staan daarnaast meer Nederlandse theatergezelschappen op het programma. Het programma wordt naar verwachting begin juni bekend gemaakt!

Aangezien er slechts een beperkt aantal bezoekers per voorstelling verwelkomd kan worden, is het reserveren van een kaartje noodzakelijk. Een combinatie met communicatieplatform Close zorgt ervoor dat de bezoekers individueel kunnen worden geïnformeerd en zo op een veilige en verantwoorde manier van de voorstellingen kunnen genieten. Met het aangepaste concept en het huidige scenario heeft de organisatie er alle vertrouwen in de Deventer Op Stelten veilig door kan gaan. Mochten de dan geldende maatregelen toch het tegendeel bewijzen, dan heeft de organisatie een aangepast scenario klaarliggen.

Ook avontuurlijk muziekfestival hoogtevrees vindt dit jaar plaats in een binnentuin, en wel in de Burgertuin. Lekker op een stoeltje genieten van heel veel bands, dj’s, een hapje en een drankje. Om verzekerd te zijn van een plekje koop je vooraf een ticket dat inwisselbaar is voor drankjes. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat, want vol=vol. Meer info: www.burgerweeshuis.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...