DEVENTER - GAE heeft dinsdagavond op zeer sensationele wijze de laatste 32 bereikt in het KNVB-bekertoernooi.

GAE schiet VVV-Venlo uit KNVB-beker

De club schakelde op eigen veld VVV-Venlo uit via strafschoppen: 4-3. Dat gebeurde na een spectaculaire wedstrijd, met een onverwacht scoreverloop en liefst vier treffers in de verlenging. Na negentig minuten was de stand 2-2, na de verlenging was het 4-4.

GAE leek na een zwakke eerste helft reddeloos (0-2) verloren. Bryan Linssen bracht beide treffers op zijn naam. De 21-jarige aanvaller profiteerde twee keer van grote blunders in de defensie van de Eagles.Na de rust kwam de thuisploeg sterk terug. Met fraaie treffers zorgden Jop van der Linden en Joey Suk in de slotfase voor een verrassende wending in het enerverende bekerduel: 2-2.

In de bizarre verlenging ging de wedstrijd alle kanten op: 2-3 (Uche Nwofor), 3-3 (Marnix Kolder), 4-3 (Suk), 4-4 (Nwofor). In de strafschoppenreeks misten Ricky van Haaren en Marcel Seip namens VVV-Venlo. Na de beslissende redding van doelman Nick Marsman, die in de wedstrijd nog grote fouten had gemaakt, barstte het feest los in de Adelaarshorst. Vorig seizoen schakelde GAE voor eigen publiek Feyenoord in het bekertoernooi uit.