Vlaggenactie moet Deventer wijken roodgeel kleuren op wedstrijddagen Go Ahead Eagles

Bij zoveel mogelijk huizen in twee Deventer wijken een roodgele Go Ahead Eagles-vlag laten wapperen op wedstrijddagen. Dat is het doel van supporter Carel Roelvink, die zich richt op de buurten rondom de Bierstraat en Hof van Colmschate. Omdat niet iedereen in deze wijken zo’n vlag kan betalen, komt er een actie.

Bron: RTV Oost

“Hoe mooi zou het zijn als onze jongens op wedstrijddagen door de straten rijden en richting de Vetkampstraat nog meer die Engelse sfeer beleven”, zegt initiatiefnemer Roelvink. “En onze wijk heeft veel Eagles-fans, maar veel daarvan moeten het doen met een minimumloon.”

Om de wijken rondom de Adelaarshorst toch roodgeel te laten kleuren, besloot Roelvink een actie op touw te zetten. Het idee is dat supporters die wat geld kunnen missen een bijdrage doen. Van dat geld gaat Roelvink Eagles-vlaggen bestellen, een paar honderd in eerste instantie. Fans met een kleinere portemonnee maken daar vervolgens aanspraak op.

Ons kent ons

Roelvink plaatste zijn idee op Facebook en kreeg volop positieve reacties. Daarop besloot hij zijn plan door te zetten. Hij gaat tevens contact opnemen met de gemeente Deventer voor een bijdrage.

Supporters die willen doneren of juist een vlag willen via deze actie, kunnen contact opnemen met Roolvink. “Niet op een website, zo handig ben ik niet. In deze wijken kennen de meeste mensen mij wel. Ze kunnen me een berichtje sturen op Facebook, of gewoon even aanbellen.” Mensen met een minimumloon hoeven dat overigens niet aan te tonen, dat gaat op goed vertrouwen.

‘Stront langs de benen’

Als op 13 augustus het nieuwe eredivisieseizoen begint, moeten alle vlaggen uitgedeeld zijn. Iedereen in de wijken die dat wil, kan dan de Eagles-vlag uithangen op wedstrijddagen. “Zodat de tegenstanders het stront langs de benen loopt”, besluit Roelvink.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...