Hegeman Bouw & Infra gaat fietstunnel Olst aanleggen

De gemeente Olst-Wijhe laat een voet-fietstunnel aanleggen in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. ProRail heeft de werkzaamheden in opdracht van de gemeente aanbesteed en gegund aan de laagste inschrijver. Dat betekent dat Hegeman Bouw & Infra B.V. de fietstunnel gaat aanleggen.

Kosten tunnel
Hegeman Bouw & Infra gaat de tunnel aanleggen voor 2,6 miljoen euro. Dit past binnen het bedrag dat hiervoor is gereserveerd door de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel.

Planning werkzaamheden

Op dit moment worden de kabels en leidingen verlegd die op de plek van de aan te leggen tunnel liggen. Daarnaast wordt er extra archeologisch onderzoek in de bodem gedaan; er zijn namelijk vondsten opgegraven bij het archeologisch proefsleuvenonderzoek. Ondertussen starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. De daadwerkelijke bouw van de tunnel start rond 1 oktober 2021. De verwachting is dat de tunnel begin 2023 kan worden gebruikt.

Veilige verbindingsroute

Met deze tunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige fietsroute bij tussen het centrum van Olst, Het Averbergen, de voorgestelde locatie voor het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en de route naar Boskamp.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...