Gezellige aftrap Sallandse Sportploeg

Met z’n allen een bommetje maken in zwembad Tijenraan. Dat doet een groot aantal sporters van SaVAS Raalte, Rohda Raalte en SV Raalte op zaterdagmorgen 2 april. Bijzondere sporters, want ze hebben allemaal een verstandelijke beperking. En ze bereiden zich voor op de Special Olympics die op 1, 2 en 3 juli gehouden worden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Samen met de voetballers van Wijhe ’92 (die competitieverplichtingen hadden en dus niet aanwezig zijn), nemen ze deel aan dat toernooi.

De verenigingen hebben de handen ineengeslagen om aangepast sporten meer onder de aandacht te brengen en verenigingen toegankelijker te maken voor sporters met een beperking. Daarom willen ze als een Sallandse Sportploeg afreizen naar de Special Olympics, waar vervolgens de verenigingen zelf met teams meedoen aan de verschillende sporten.

Het is de ‘Week van het autisme’ deze week en daarom wordt ook daar aandacht aan besteed. Angelino van Wietmarschen, docente op de Zonnehof, én moeder van een zoon met autisme, opent daarom de ochtend met een korte toespraak. ‘Jullie laten, samen met trainers, coaches, ouders, begeleiders en vrijwilligers, zien dat jullie talenten hebben én ze benutten’, laat ze de sporters weten. ‘Je hoeft echt niet allemaal een gouden medaille te winnen, maar laat zien wie je bent, wat je kan en wat je leuk vindt!’

Na de toespraak is het dan tijd voor het ‘bommetje’. Tellen van 10 tot 0 en… plons! Een feestelijke manier om de voorbereidingen op de Special Olympics af te trappen. Daarna is er nog een vriendschappelijke wedstrijd Waterbasketbal en als dat is afgelopen mogen alle sporters nog even van de glijbaan. De komende weken is het hard trainen geblazen, want natuurlijk gaan ze wel allemaal voor goud!

Sallandse Sportploeg 2 april 2016C Sallandse Sportploeg 2 april 2016B Sallandse Sportploeg 2 april 2016A Sallandse Sportploeg 2 april 2016D

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Weersverwachting Donderdag 30 Maart

Door Erwin Hoogenboom  Donderdagochtend is het bewolkt en er vallen enkele regenbuien, ...