De raad is er al een paar jaar op aan het broeden, maar ook woensdagavond bleek het besluit nog niet te kunnen worden genomen.


Duur parkeergeleiding-systeem van 1 miljoen nog even niet

Belangrijkste reden is het afhaken van Q-Park de exploitant van de Boreel parkeergarage. Q-Park haakt af omdat ze vinden dat het systeem in Deventer door de tijd zal worden ingehaald, er moet namelijk voor 10 jaar worden getekend. Met oog op voortschrijdende techniek en het gebruik van apps kan de parkeerder zijn weg vaak ook zonder extra bebording vinden. Bovendien wordt niet voldaan aan de stelling auto’s zo snel mogelijk in de parkeergarage te krijgen.

Nu is het onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de exploitanten die wel meedoen. Die moten namelijk zelf de kosten voor het onderhoud van het systeem ophoesten. Wordt exploitatie duurder en wat kost een kaartje? Het waren vragen waar Elsbeth Boerboom, woordvoerder namens MKB Deventer, de Centrumparkeergarage en VCOD geen antwoord op had.

Een reden voor Rob de Geest (PvdA) om op de rem te trappen. Ook Erik Stegink van Gemeentebelang wilde eerst de cijfers op tafel hebben. Eerst duidelijkheid, daarna een besluit. Uit onderzoek in andere steden blijkt bovendien dat men vaak uit gewoon in dezelfde parkeergarage staat. In de praktijk blijkt dat op zaterdag alleen de parkeergarage achter de HEMA in Deventer vol staat. Is deze investering van 1 miljoen dan nog wel nodig?

Over Salland TV

x

Check Also

Brandweer Zwolle herdenkt omgekomen collega’s Diezerstraat

Brandweermensen staan 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms ...