DEVENTER - Volgens de jaarrekening van 2011 van de lokale publieke omroep DRTV van de gemeente Deventer blijkt in 2011 een financieel tekort van 102.000 euro.


Lokale omroep DRTV heeft tekort van 102.000 euro

Dat bedrag hebben ze zelf aangezuiverd uit de reserves. Deventer Belang had schriftelijke vragen gesteld over de continuïteit van de lokale omroep. De aanleiding was een mail met de vraag om extra subsidie. Na telefonisch contact met de directeur beschouwde de gemeente deze mail als niet te zijn verstuurd.

De directeur van DRTV ontkende deze mail te hebben verstuurd. De omroep moet nu een nieuwe sluitende meerjarenbegroting van 2013 tot 2016 gaan inleveren. De omroep krijgt van de gemeente en jaarlijkse subsidie van 158.000 euro. Ook koopt de gemeente veel reclamezendtijd en coproducties in.

Als DRTV alleen op de jaarlijkse 158.000 euro subsidie moet blijven draaien dan kunnen ze het heel moeilijk krijgen, en dan hebben we de jaarekening van 2012 nog niet gezien. Om zekerheid te hebben hoe het nu gesteld is met de lokale omroep kan de gemeenteraad ook alvast een tussentijdse rapportage van de cijfers vragen.

Voor wie wil kijken hoeveel geld er nu precies bij deze door de lokale belastingbetaler gefinancierde omroep omgaat, de jaarekening van 2011 staat hier. De grootste klant blijft nog steeds de gemeente Deventer zelf. Vooral omdat het heel handig is om een niet kritische omroep tegenover de gemeentepolitiek te hebben staan.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...