Golfclub Zwolle organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel en het Historisch Centrum Overijssel op 14 en 15 september een uniek arrangement voor senioren. Eén of twee dagen heerlijk buiten bewegen in de prachtige Zwolse natuur en in de historische binnenstad. 

14 en 15 sep – Natuurlijk genieten, arrangement IJsseldelta2daagse

U kunt gezond genieten in de IJsseldelta en het landschap en de stad Zwolle leren kennen. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u kijken op www.ijssdelta2daagse.nl.

Bewegen in het groen
De natuur om Zwolle is een nadere kennismaking waard, de Overijsselse Vecht, de bossen , het karakteristieke boerenlandschap en de bijzondere soorten planten en dieren. Maar weet u ook hoe dit specifieke landschap is ontstaan en welke rol de rivier de Vecht hierin speelt? Enthousiaste en deskundige gidsen van Landschap Overijssel nemen de deelnemers mee op een interactieve wandeling. 

Isala
Na de wandeling wordt in het clubhuis van Golfclub Zwolle, de uitvalsbasis voor dit arrangement, genoten van een lunch met regionale streekproducten. Tijdens deze lunch verzorgt een arts van de Isala Klinieken een inleiding over het belang van verantwoord bewegen. Hoeveel beweging heeft een mens nodig? Wat is het effect van bewegen op uw gezondheid? Hoe beweegt u verantwoord? Het komt allemaal aan bod.

Golf
Na de lunch geeft Golfclub Zwolle een golfclinic. Deelnemers aan het arrangement kunnen op laagdrempelige wijze kennismaken met de golfsport: één van de sporten die u tot op latere leeftijd kunt beoefenen. 

Overnachten
De deelnemers aan het 2 daagse arrangement overnachten vervolgens in 4 sterren Hotel Lumen in Zwolle. De volgende ochtend vertrekt u na het ontbijt per fiets naar het Historisch Centrum Overijssel in de binnenstad van Zwolle. Hier krijgt u een mooie presentatie over deze Hanzestad met zijn rijke historie. In het tweede deel van de ochtend maakt u zelf, tijdens een wandeling onder leiding van datzelfde Historische Centrum, kennis met deze aantrekkelijke stad.

Rivieren
Na de lunch, die in de binnenstad van Zwolle plaatsvindt, gaat het per fiets verder langs de rivieren rondom Zwolle. Een gids van Landschap Overijssel zal u op de bijzondere natuur rond deze bekende rivieren wijzen en u veel wetenswaardigheden aanreiken.

Voor dit unieke arrangement van 1 of 2 dagen voor 55-plussers in de prachtige natuur van de IJsseldelta kunt u zich nu inschrijven. De kosten bedragen 90 euro voor 2 dagen en 40 euro voor één dag. U kunt dit arrangement ook boeken in oktober of november. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving vindt u op www.ijsseldelta2daagse.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...