Grote opkomst van zangtalenten op de Brink in Deventer tijdens Humberto Unplugged

Zangers en zangeressen grepen gistermiddag op de Brink in Deventer de kans om hun talent te laten horen aan de wijde wereld. Dit deden zij tijdens de rubriek ‘Humberto Unplugged’ dat elke week ergens anders in Nederland staat om lokaal zangtalent een podium te bieden. Op de editie in Deventer kwam een groot publiek af.

”Er was veel talent en de deelnemers waren erg divers”, aldus Jessica Rooker, producer van Humberto. ”Soms heb je heel veel jonge meiden die op de audities afkomen, maar nu was het een hele leuke mix. Van de bijna 40 deelnemers was de jongste 14 jaar en de oudste 70. Ook de muziekstijlen die werden gezongen waren enorm verschillend. Nummers van Ed Sheeran, Adele en Billie Eilish komen altijd wel voorbij, maar er werd ook gospel en Italiaans gezongen.”

Gevlucht naar Nederland
Een zanger die er voor Jessica uitsprong, was een jongen die gevlucht is naar Nederland: ”Via zijn begeleider had hij gehoord dat wij in Deventer stonden en heel blij om auditie te doen. Hij zong in het buitenlands en dat deed hij onwijs mooi. Het publiek, dat op het plein in een grote cirkel en vanaf de terrassen naar de audities keek, luisterde aandachtig en klapte voor de deelnemers. Dit zijn toch de momenten waar je het allemaal voor doet”, vertelt Jessica gepassioneerd.

Laagvliegend zweefvliegtuig
Omdat de deelnemers a capella moesten zingen, zijn de audities best kaal en dus erg spannend. Dit was volgens Jessica dan ook bij vrijwel iedereen te merken: ”Je staat midden op een groot plein, zonder begeleiding en je hebt maar één kans. Voor sommigen werd het nog spannender toen Snelle even een kijkje kwam nemen. Eén deelneemster had overigens meer geluk, aangezien zij drie kansen kreeg door een laagvliegend zweefvliegtuig.”

Live op tv
Binnenkort worden de vijf beste optredens gekozen door de redactie van de rubriek. Vanwege het volle muziekprogramma is nog niet precies te zeggen wanneer dit zal zijn, maar na verwachting over ongeveer twee weken. De kandidaten worden op de hoogte gehouden. De week daarop wordt er een winnaar uit de top 5 gekozen door een muzikale gast in de studio. Deze winnaar treedt dan live op in de talkshow van Humberto met zijn huisband ‘De Jimmy’s’.

Humberto Unplugged op de Brink in Deventer / Foto gemaakt door: Daan Obdeijn

Beluister hieronder de oproep van Humberto bij Salland1 in zijn zoektocht naar Deventer zangtalent:

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...