Onkruid wegbranden leidt tot gevaarlijke situatie in Olst 

Het is altijd oppassen geblazen wanneer men onkruid wegbrandt. Deze week was het weer raak. Dit keer op verzorgingshuis Averbergen in Olst. Een onkruidverdelger was dinsdagmiddag bezig met het wegbranden van onkruid en veroorzaakte daarmee een brand in een holle muur tussen de woningen, waardoor er isolatie en houten balken vlam hebben gevat. De kazerne van de brandweer Olst is gelegen aan de Industrieweg. Dat is vlakbij Averbergen en daardoor waren ze snel ter plaatse. De brand zorgde voor een klein beetje rookontwikkeling en was binnen een kwartier geblust. 

De schade bleef beperkt, maar het kan veel slechter aflopen, zegt de brandweer. “Doe het veilig en pas op dat je met het onkruid niet je hele huis wegbrandt. De brandweer heeft met meerdere woningbranden te maken gehad die zijn ontstaan door onkruidbranders.”

Na wat sloopwerk heeft men de brand kunnen blussen. De grote opkomst van de politie (met 5 voertuigen) had ermee te maken dat bij een brand in een verzorgingshuis zo spoedig mogelijk veel mankracht nodig is om de ontruiming van de bewoners in te zetten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...