Heikera’s Stoppelveldrit 22 augustus naar de andere kant van de ‘berg’

Deelnemers aan de 46e Orbea Stoppelveld-rit van Fietstoerclub Heikera vanuit Raalte steken zondag 22 augustus de Sallandse Heuvelrug over. Er zijn vier fraaie en afwisselende routes van 40, 60, 100 en 150 kilometer uitgezet. Alle deelnemers moeten de ‘berg’ bedwingen, maar vooral de fietsers van de twee langste afstanden krijgen het nodige klimwerk voor de wielen.

Alle routes zijn nieuw en net als de voorgaande jaren zijn die van de 40, 60 en 100 km met pijlen aangegeven. De twee kortste afstanden gaan via de Luttenberg en de Sanatoriumlaan naar Hellendoorn, Nijverdal en Holten (60 km). De 100 en 150 km gaan ook richting Rijssen en Markelo en nemen veel beklimmingen mee, waaronder Eelerberg, Rijsserberg en Holterberg, inclusief Motieweg. De langste tocht (alleen via gps beschikbaar) heeft bovendien de Lemelerberg en een aantal heuvels rond Markelo zoals de Apenberg en Herikerberg op het menu staan.

Deelnemers kunnen bij alle routes halverwege aanleggen bij diverse horecagelegenheden, waaronder Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn (40 km), Restaurant Het Lösse Hoes in Holten (60 km) en Herberg De Pot in Markelo (100 en 150 km). Verder komen alle routes van de Stoppelveldrit vanzelfsprekend langs een aantal stoppelvelden, waarvan net het graan is binnengehaald.

Deelname

Startpunt van alle routes is Pannenkoekenrestaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Daar staat aan het eind van de fietstocht ook een hapje en drankje klaar om nog even gezellig na te zitten. De deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.00 en 11.00 uur (100 en 150 km) of tussen 9.00 en 11.30 uur (40 en 60 km). Deelname kost 6,50 euro voor NTFU-leden, niet-leden betalen 8,50 euro. Dat is inclusief het hapje en drankje na afloop van de rit. Voor wielrenners is het dragen van een fiesthelm verplicht, en voor de overige deelnemers raadzaam.

Voorinschrijving

FTC Heikera neemt tijdens de Orbea Stoppelveld-rit de coronamaatregelen in acht. De deelname kan met pin worden betaald. Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt NTFU-leden gevraagd om zich via www.heikera.nl vooraf in te schrijven. Meer informatie over deelname en de routes: op www.heikera.nl en bij toerleider John Ruiter van Fietstoerclub Heikera, tel. 06 50 85 99 60 (johnruiter@ziggo.nl).

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene trapt opnieuw af met Roggemaaiersavond

‘Never change a winning team’. Het is zo’n veelgehoorde uitspraak in de ...