Wijhe’92 kijkt met nieuw bestuur vol goede moed naar toekomst

Wijhe’92 gaat het nieuwe seizoen in met een nieuw bestuur. Na jarenlang te hebben gewerkt met een interim-bestuur heeft de club een achttal leden bereid gevonden om de kar binnen de vereniging te gaan trekken. Volgens de nieuwbakken voorzitter Wilco Overweg: “Een absolute afspiegeling van de sportvereniging.”

“Een frisse en enthousiaste groep.” Zo wil Wilco Overweg het nieuwe bestuur omschrijven. Met zowel leden van de voetbal- als handbaltak hoopt Overweg de komende jaren verder te kunnen bouwen aan een gezonde vereniging: “Wij mogen absoluut niet klagen hoe het interim-bestuur de vereniging achterlaat. Ondanks de coronacisis is de club er goed aan toe. De club is financieel gezond en heeft zoveel zonnepanelen dat wij qua energieverbruik zelfvoorzienend zijn. Een goede basis voor de komende jaren.”

Het achttallige bestuur zal tijdens de ledenvergadering van 14 juni officieel benoemd worden. Daarmee krijgt de vereniging met de 22-jarige Mike Jonkman de jongste penningmeester ooit: “Ja hartstikke leuk. Leeftijd zegt natuurlijk ook niet alles. We hebben er alle vertrouwen in dat wij met dit jonge bestuur de club verder kunnen brengen,” aldus een trotse Overweg.

“Wij willen wel inspraak op het terrein”

De vereniging ziet de toekomst zonnig tegemoet. Ook het feit dat er één van de voetbalvelden bij het nieuw te bouwen scholencomplex wordt betrokken, is volgens Overweg bespreekbaar: “De komende jaren gaat er inderdaad het nodige veranderen rondom ons complex. Maar aangezien ook één van onze velden er bij wordt getrokken, willen wij wel inspraak blijven houden.” De komende jaren zal er een hoop veranderen rondom het sportcomplex. De gemeente Olst-Wijhe gaat samen met de schoolbesturen mijnplein en de Mare investeren in de bouw van een toekomstgericht kindcentrum rondom het sportcomplex. De gemeente hoopt het kindcentrum in 2024 te kunnen opleveren. De kosten van dit multifunctionele SPOC-complex wordt momenteel geraamd op ongeveer 10.5 miljoen euro.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe bestuur van de sportvereniging hoopt dat het de komende periode eindelijk weer over sporten kan gaan: “Al onze leden wachten al zo lang. Wij willen gewoon weer die bruisende sportvereniging zijn.” Volgens Overweg zit de toekomst van Wijhe’92 wel snor. Zo hebben onder meer alle shirtsponsors hun contract met vijf jaar weten te verlengen en worden de leden komend seizoen in nieuwe tenues gehesen: “Daar zijn wij erg trots op. Wij hebben de shirtjes zelf mogen ontwerpen en zullen ze vlak voor de competitiestart bekend gaan maken. Ze blijven dus nog even geheim,” aldus de trotse nieuwe voorzitter.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...