Wat moet je als burger nog doen om duidelijk te maken dat de plannen voor een nieuw stadskantoor van tafel moeten?

Stadskantoor verzet gaat gewoon door

We hebben de uitslag van de volkspeiling gehad, er is ingesproken op de Politieke Markt door bezorgde burgers, maar het college wil nog steeds van geen wijken weten. Ook de stresstest van Deloitte die toch duidelijk bezorgdheid noemt omtrent grote financiële investeringen doet het college niks. Er zijn inmiddels ook twee WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) verzoeken gedaan aan het college. Daarin wordt verzocht om de onderliggende financiële informatie met betrekking tot de bouw van het nieuwe stadskantoor vrij te geven.

Vorige week woensdag bekrachtigde de raad opnieuw de geheimhouding van de stukken omdat er aanpassingen waren in verband met het definitieve ontwerp, maar daarmee is de zo door het college bepleitte transparantie ver te zoeken. De enige reden dit zo te doen is voorkomen van prijsafspraken van mogelijke uitvoerders in de gunning procedure. In de praktijk slechts een kwestie van slim onderhandelen, maar ja de gemeente huurt voor lastige cases altijd externen in. Maar een WOB afwijzen dat ligt wel lastig. De burger wil met een WOB aanvraag slechts één ding, namelijk openheid van zaken.

Om die reden wordt er deze week ook gebrainstormd over de organisatie van een ‘manifestatie van het gezonde verstand’ die kort voor de besluitvorming van de gemeenteraad plaats moet vinden. Wil je daar aan meewerken neem dan contact via het volgende mail adres: coalitiegezondeverstand@gmail.com

Het definitieve besluit voor de bouw van het stadskantoor is nog niet genomen. Je vraagt je wel zo langzamerhand af wat een burger ervoor moet doen om de stadsbestuurders duidelijk te maken dat ze dit niet willen. Dat belooft wat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Deventer, dan kan de hele gemeenteraad vast opstappen. Volgende week dinsdag praat het college in ieder geval over de WOB aanvragen, kijken wat ze daarmee gaan doen?

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...