Eerste papiercontainer onder de grond

De tijden dat papier en karton huis aan huis werden opgehaald in Deventer komt ten einde. De komende maanden wordt stapsgewijs ondergrondse containers door de stad geplaatst om de afvalpunten te centraliseren in de wijk. Vanmorgen is de eerste papiercontainer de grond in gegaan.

De medewerkers van Circulus Berkel staan de komende maanden voor een flinke klus. Om heel Deventer te voorzien van ondergrondse containers, zullen er meer dan 100 geplaatst moeten worden. Volgens technisch specialist Peter Veldhuis kunnen er zo’n 5 per dag worden geplaatst: “Wel op voorwaarde dat ze niet al te ver weg liggen opgeslagen, want we kunnen er maximaal twee meenemen op de auto.”

Zoals de foto’s wellicht al doen vermoeden, is de opening van de container vrij smal. Om grote dozen in de container te krijgen is knippen en scheuren van karton de beste oplossing. De gemeente en Circulus Berkel hebben 5 juli als streefdatum genomen om definitief over te gaan op de ondergrondse containers. Tot die tijd wordt het papier en karton nog opgehaald in de binnenstad en bij hoge gebouwen. Op de site van Circulus Berkel staat een voorlopige lijst waar de komende weken een papiercontainer geplaatst zal worden.

Blauwe container

Ook de blauwe container is nieuw in het Deventerse afvalsysteem. Inwoners die ruimte hadden voor een extra container konden de afgelopen periode een blauwe container voor karton en papier aanvragen. Volgens logistiek coördinator Chris van Vliet was het nog een flinke klus om de containers bij de inwoners te krijgen: “In totaal worden er 30.000 containers verdeeld. Dat doen we met een externe partner. De medewerkers van dat bedrijf brengen de containers rond en monteren ze ter plekke af. Dat is een forse operatie, maar tot nu toe verloopt het voorspoedig.” De meeste aanvragers hebben inmiddels een blauwe container voor de deur staan. Per 1 mei worden de nieuwe containers officieel in gebruik genomen en elk vier weken geleegd.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...