VVD Olst-Wijhe in de bres voor lokale tradities

De VVD Olst-Wijhe is trots op onze Sallandse gebruiken en tradities. Dat was voor de lokale VVD fractie aanleiding tijdens de raadvergadering van 24 januari aandacht te vragen voor ‘maart dialectmaand’. Zij riepen het college op aandacht te besteden aan deze maand door onder anderen de uitnodiging voor de raadvergadering van 14 maart in het dialect te versturen.

Nadat de gehele gemeenteraad zich achter het voorstel van de VVD Olst-Wijhe schaarde, heeft het college gehoor gegeven aan deze oproep. De uitnodiging is in het dialect verstuurd en de raadsleden die ons streekdialect machtig zijn worden in de gelegenheid gesteld hun eerste bijdrage in het dialect voor te dragen.

Andere initiatieven

Het verzoek om aandacht te besteden aan ‘maart dialectmaand’ is ook door andere organisaties opgepakt. Zo is UtHuus op zoek gegaan naar de mooiste spreuken in het dialect en zijn er ansichtkaarten van gemaakt. Ook is de menukaart in Eetkamer ‘Hier is Ut’ omgedoopt in het dialect en wordt een kerkdienst op 20 maart in de Nicolaaskerk een dialectdienst.

Trots

Hans Olthof, lijsttrekker van de VVD Olst-Wijhe: “Prachtig om deze initiatieven tot uitvoer zien te komen. Heel mooi om te zien dat de gemeente en andere maatschappelijke organisaties op deze wijze invulling geven aan ‘maart dialectmaand’. Ik zie dat iedereen, jong en oud, blij wordt van dit initiatief. Het toont een te meer dat de VVD Olst-Wijhe midden in de lokale samenleving staat. Doar goat wie as liberal’n ok veur: met mekare, deur mekare en veur mekare!

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gebrekkige Rijksgelden veroorzaken onzeker financieel kader Olst-Wijhe

Al jarenlang staan de financiën van het Rijk richting gemeenten onder druk. ...