‘Bestuurder scholengemeenschap Deventer rommelde met transacties’

De Onderwijsinspectie doet aangifte tegen de bestuurder van de Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO). De inspectie heeft ‘maanden onderzoek gedaan’ en vermoedt dat er is gerommeld met transacties. De scholenstichting heeft acht locaties, waaronder in Hengelo en Deventer.

SvPO biedt onderwijs aan middelbare scholieren in relatief kleine klassen. De Onderwijsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de ‘huisvesting van de betreffende scholen en bijbehorende transacties’.

Onderzoeksrapport

De inspectie kan vooralsnog niet in details treden omdat de schoolbestuurder een juridische procedure is gestart tegen publicatie van het onderzoeksrapport. Het wachten is op een uitspraak van de rechter, staat op de site van de Inspectie van Onderwijs.

De inspectie heeft de SvPO al langer in het vizier. Vorig jaar kwam de organisatie onder verscherpt toezicht te staan. De vestigingen in Amsterdam, Hoorn en Utrecht werden beoordeeld als “zeer zwak”. Ook zijn er volgens de inspectie financiële risico’s en is het toezicht niet in orde. De stichting probeerde ook toen de publicatie te voorkomen, maar de rechter wees die eis af.De bestuurder van SvPO is niet bereikbaar voor commentaar.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...