Tijdelijk meer opvang in isolatielocatie Laag Zuthem voor Afghaanse vluchtelingen met corona

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gebruikt tot 1 december 2021 een aantal gebouwen op het terrein van Park Alerdinck voor het isoleren van asielzoekers die met het coronavirus besmet zijn. De gemeente heeft het COA toestemming gegeven voor het tijdelijk vergroten van de capaciteit op de isolatielocatie van het COA in Laag Zuthem. De tijdelijke ophoging, van 110 naar 160 personen, is op zeer korte termijn nodig voor een periode van 4 tot 6 weken.

Achtergrond is de grote behoefte die er op dit moment is aan opvangplaatsen voor met corona besmette Afghaanse vluchtelingen én hun gezinnen. Vanwege hun recente aankomst in Nederland is het niet wenselijk deze gezinnen uit elkaar te halen bij een coronabesmetting van één gezinslid.

Tijdelijke ophoging

Humanitaire redenen en omdat het hier gaat om gezinssituaties zijn voor de gemeente reden om akkoord te gaan met de tijdelijke ophoging van de capaciteit. De isolatielocatie functioneert tot nu toe ook goed en volgens gemaakte afspraken.

Dezelfde voorwaarden

Op de locatie is plek voor extra personen door op de huidige één- en tweepersoonskamers tijdelijk een tweede en/of derde bed bij te plaatsen. Behalve de tijdelijke verhoging van de capaciteit zal de opvang verder op dezelfde wijze en onder dezelfde voorwaarden plaatsvinden als nu al plaatsvindt. Er ontstaan dus geen risico’s voor de omgeving. Over de tijdelijke verhoging van de capaciteit zijn ook goede werkafspraken gemaakt met de GGD IJsselland zodat de veiligheid van bewoners en medewerkers is gewaarborgd.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kandidaat-Kamerlid Eddy van Hijum (NSC) uit Laag Zuthem: “Regionale vertegenwoordiging maakt echt een verschil”

FOTO: archief Salland TV Vandaag kun jij stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen! ...