Amuse Van Hier tot Ginder

Programma op één locatie als voorproefje voor weer reguliere kunstfietsroute in Okkenbroek volgend jaar

Een bijzonder en intiem programma op een prachtige locatie rondom kampeerterrein Oostermaat in Okkenbroek. De smaakmakers van dit weekend zijn de kunstenaars die speciaal voor deze locatie en dit weekend een kunstwerk maken én de theatermakers en muzikanten die je verrassen met onverwachte korte, soms zelfs eenpersoons, voorstellingen. Als voorproefje, amuse, op een hopelijk weer reguliere kunstfietsroute in 2022, organiseert stichting Kunst van Hier tot Ginder in samenwerking met Kunstenlab de AMUSE Van Hier tot Ginder.

Van kunstenaars Maurice Meewisse en Elen Braga zal in het bos rondom het kampeerterrein een speciaal voor deze plek gemaakt kunstwerk te zien zijn. In het kader van talentontwikkeling hebben vier studenten van ArtEZ Enschede eveneens een werk gerealiseerd geïnspireerd op de plek en Okkenbroek.  Daarnaast zijn er op het terrein, kleine en onverwachte voorstellingen en muziek. Door onder meer Fabuloka, Circus Katoen en Bakkie Bike Cinema en kan de bezoeker een intiem gesprek voeren met Oscar Prinsen.

Bospad
Maurice Meewisse heeft tijdens zin bezoek aan de natuurcamping zijn oog laten vallen op het stukje productiebos met de sparren. Die bomen staan opvallend dicht op elkaar, hebben een dunne lange stam met aan de bovenkant een kleine kruin. In dat bos creëert hij een tijdelijke open pad. Hij doet dat door op een meter of tien hoogte, net onder de kruin, een touw te bevestigen aan de boom en daarmee op een zachte manier en werkend met de elasticiteit van de bomen, spanning op het touw zetten, een soort van tui. Naast het pad zullen er ook een twintigtal touwen schuin door het bos lopen, naar de grond waar ze aan een paaltje vastzitten.

‘als een vis op het droge’
Speciaal voor de kunstfietsroute maakt de Braziliaanse kunstenaar Elen Braga het werk ‘als een vis op het droge’. Een enorme piranha van 4 meter lang gemaakt van tapijt. Het ‘wandtapijt’ wordt met de hand getuft. De afbeeldingen op het lijf van de vis vertellen over de verplaatsing van goederen, mensen en de verhalen die daarbij horen. De piranha verwijst ook naar de bedreiging van de lokale natuur door de uitheemse soorten door klimaatverandering.

Samenwerking AKI-ArtEZ
Dit jaar hebben we voor het derde jaar op rij een samenwerking met AKI-ArtEZ waarbij studenten van de AKI de kans wordt geboden om een locatie-specifiek werk te maken voor in de openbare ruimte. Vier studenten van ArtEZ Enschede hebben in opdracht van Kunst van Hier tot Ginder een werk gerealiseerd geïnspireerd op de Oostermaat en Okkenbroek: Luna Kunneman, Nieke Nouws, Rein Rodemeier en Iulia Paraipan. Het resultaat is een serie kunstwerken die geworteld zijn in de identiteit, stijl, manier van werken en/of interesse van de kunstenaar en tegelijk ingaan op de geschiedenis van deze plek.

Amuse van Hier tot Ginder is te zien op zaterdag en zondag 4 en 5 september
van 10:30 – 16:00 uur. Kampeerterrein Oostermaat, Okkenbroek
Vanzelfsprekend worden de coronaregels in acht genomen

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Burendag: Niet alleen BBQ-en midden op straat

De burendag is een initiatief van Het Oranjefonds en heeft ten doel ...