Sallanders sporten minder in vergelijking met de Randstad

Een rondje hardlopen, voetballen op de club of even naar de sportschool. Sporten kan op verschillende manieren om gezond en fit te blijven. Maar hoe zit het met het aantal wekelijkse sporters in Salland vergeleken met de rest van het land?

Eén ding valt gelijk op zodra je kijkt naar de cijfers van de GGD en het CBS. De cijfers in de Randstad kleuren vrijwel allemaal donkergroen terwijl Salland toch wel lichtgroen blijft. Van de drie gemeentes in Salland sporten in Raalte veruit de meeste volwassenen wekelijks. Deventer volgt en Olst-Wijhe sluit achteraan het rijtje.

Wekelijkse sporters in Salland
In heel Salland sporten meer dan de helft van de volwassenen wekelijks. Zoals genoemd sporten in Raalte de meeste volwassenen. Het gaat hier om ongeveer 56,9% van de inwoners. Olst-Wijhe en Deventer zitten heel dicht bij elkaar. In de eerst genoemde sporten 51,4% volwassenen wekelijks terwijl dit in Deventer iets meer is dan 52,1%.

Vergeleken met de Randstad
In de Randstad zit het aantal wekelijkse sporters boven de 55%. In de gemeente Amsterdam, Castricum, Noordwijk is het aantal wekelijkse sporters boven de 60%. Utrecht zit zelfs over de 65% heen, terwijl het aantal sportaccommodaties per 10.000 inwoners gelijk is in vergelijking met Salland. In vrijwel heel de Randstad zijn er tussen de 20 en 25 sportaccommodaties per 10.000 inwoners. In de gemeente Deventer en Olst-Wijhe is dit volgens Database SportAanbod hetzelfde. Raalte steekt wéér uit in de cijfers, daar zijn tussen de 32 en 56 accommodaties per 10.000 inwoners.

Bekijk hieronder de cijfers van de Sallandse en omliggende Overijsselse gemeenten

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...