Paardensport Bathmen organiseert weer hét hippische hoogtepunt uit Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard

Vanaf zaterdag 2 maart tot en met zaterdag 16 maart 2024 staat het Overijsselse Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Met aansluitend een oefenspringparcours, de finale van Salland Indoor Kür Competitie en een springwedstrijd voor jonge paarden door Holbatheo.

Bathmen te Paard – voor ieder wat wils : Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend door het mennen. Zaterdag 2 maart overdag komen de regionale menners aan de start. Vanaf 19:00 uur staat de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale menners op het programma. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen zoals Koos de Ronde en Bram Chardon. Tijdens deze avond wordt er livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen en ook de Deurdweilers uit Deventer zorgen dit jaar weer voor de vrolijke stemming.

Woensdag 6 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken. De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in onze manege. ’s Avonds staat de altijd spannende GMB DERBY op het programma. Tijdens deze spectaculaire wedstrijd springen deelnemers over veelal natuurlijke hindernissen in de verschillende rijhallen. Onze parcoursbouwer Jos Brinkman maakt elk jaar weer een ander parcours met nieuwe hindernissen, in samenwerking met de bouwploeg en de hinderniscommissie. Tijdens deze avond wordt er dit jaar livemuziek gemaakt door DJ Ferdy van Keulen en ook de Braandheultjes uit Holten zorgen voor een vrolijke stemming dit jaar.  De avond begint om 20:00 uur.

Donderdag 7 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Tijdens het avondprogramma komen de regionale deelnemers aan de start in de klasse BB, B en L.

Op vrijdag 8 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse L als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond begint om 20:00 uur.

Zaterdag 9 maart  verschijnen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 10 maart verschijnen de allerkleinsten aan de start in de verschillende bixie rubrieken. Ook worden er deze dag leuke knutselactiviteiten georganiseerd in de kantine van onze manege en zal de prijsuitreiking van de kleurplaten wedstrijd plaatsvinden. Deze zijn uitgedeeld op de basisscholen van Bathmen.

Van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart staat er in onze manege weer een oefen springparcours waar leden gebruik van kunnen maken en andere ruiters deze kunnen huren. Op donderdag 14 maart vindt de finale van de Salland Kür op muziek competitie plaats in onze manege. En zaterdag 16 maart een springwedstrijd voor jonge paarden georganiseerd door Holbatheo.

Bruin Café: Maak een ‘avondje Bathmen te Paard’ compleet door een tafel in ons Bruin Café te boeken en geniet de gehele avond van de mooiste zitplaatsen inclusief een drank- en hapjesarrangement. Het Bruin Café arrangement is te boeken op zaterdagavond 2 maart tijdens de Spectaculaire Marathon en op woensdagavond 6 maart tijdens de Derby. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@paardensportbathmen.nl

 Maatschappelijke betrokkenheid : Bathmen te Paard is maatschappelijk betrokken. Op woensdag middag 6 maart zijn tussen 14:00 uur en 17:00 uur de bewoners van de Zonnebloem Bathmen/Lettele/Okkenbroek, Dagbesteding Erve Poll Lettele, Nieuw Rollecate Deventer en Zozijn Bathmen weer van harte welkom voor een gezellige middag paardensport onder het genot van een hapje en een drankje.

Kortom: Het belooft weer een evenement te worden met topsport op hoog niveau! Uiteraard met de gezelligheid, gastvrijheid en hartelijkheid die u van ons gewend bent! De toegang is het gehele evenement gratis. Wij zien u graag in manege ‘t Ruiterkamp aan de Koekendijk 20 te Bathmen!     Volg ons ook op Twitter, Instagram en Facebook, voor het laatste nieuws!

 

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...