Nog zeven meisjes hebben zich de afgelopen maanden bij de politie gemeld over mogelijke seksuele onverkwikkelijkheden tussen hen en de voormalige C1000-eigenaar uit Raalte.


Raalte – Verdachte in zedenzaak voorlopig vrij

Dat bleek afgelopen donderdag tijdens een pro-forma zitting bij de rechtbank in Zwolle. Officieel wordt de man verdacht van ontucht met een 17-jarige werkneemster. Ook zou hij twee 15-jarige medewerksters seksueel getinte sms-jes hebben gestuurd. Volgens de officier van justitie doet ‘niet iedereen’ aangifte. Omdat de man verdacht wordt van misbruik gedurende een reeks van jaren stelde het OM vast dat het wel eens ‘het topje van een ijsberg kan zijn’.

De strafzaak kon niet inhoudelijk worden behandeld omdat het Openbaar Ministerie meer inzicht wil in de verdachte zelf. Om die reden wordt de voormalige eigenaar van de C1000-supermarkten aan een gedragskundig onderzoek onderworpen, waarna de Reclassering rapport zal opmaken. Het is de bedoeling de strafzaak 25 mei inhoudelijk te behandelen.

De rechtbank besloot donderdag dat de al twee maanden vastzittende man zijn proces in vrijheid mag afwachten. In de tussentijd wordt zijn 17-jarige slachtoffer door de rechter-commissaris gehoord. Hij mag geen contact zoeken met slachtoffers en getuigen. En ook geen sms-jes versturen aan vrouwelijke medewerkers.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...