Help de bomen van de Deventer pleinen te redden!

Dit is een initiatief van Deventer Belang om de gezonde bomen in de binnenstad van Deventer te redden van de geplande kap. In december 2021 is namelijk door het college van B&W definitief aangegeven dat deze gezonde bomen in de stad moeten gaan wijken voor de herinrichting van de Stromarkt. De bomen zijn volgens het college niet in te passen in de huidige plannen en moeten daarom verwijderd worden, ondanks dat deze gezond zijn, niet voor overlast zorgen en dus nog jaren mee kunnen. Het wel aanpassen van de plannen zou teveel geld kosten en voor vertraging in de uitvoer van de herinrichting zorgen.

Voor Deventer Belang is het onverteerbaar dat gezonde bomen gekapt moeten worden omdat ze niet passen in de huidige plannen voor de herinrichting. In deze tijd van klimaatverandering moeten we juist onze bomen koesteren in plaats van kappen. We moeten juist nog meer bomen planten in Deventer! Daarom zijn wij van mening dat het college de plannen voor herinrichting aan moet passen ten gunste van de bomen. We komen in actie om de reuzen te redden.

Volgens het college is er 180.000 euro nodig om de plannen aan te passen en deze gezonde bomen te redden. Daarvan willen wij €80.000 gaan inzamelen. Omdat geld niet de de doorslaggevende factor voor dit college mag zijn om toch tot kap over te gaan. Help ons mee om dit te realiseren! Steun ons in het voorkomen dat deze prachtige reuzen tegen de vlakte gaan door het korte termijn denken van het college!

Steun ons initiatief met een donatie! Alle donaties komen 100% ten goede aan het redden van de bomen

gf.me/u/2uctxk #GoFundMe

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...