In de afgelopen periode is het politiebureau van Raalte grondig gerenoveerd. Dit heeft een stevige wissel getrokken op het personeel dat er dagelijks  werkzaam is. Er heeft ook een herverdeling plaatsgevonden van de bestaande ruimtes.

Raalte – Heropening van Bureau Slachtofferhulp Nederland regio Noord.

Inmiddels heeft Slachtofferhulp Nederland, bureau Raalte een mooie ruimte betrokken, waar goed gewerkt kan worden en cliëntengesprekken plaats kunnen vinden.

De medewerkers van Slachtofferhulp zijn blij met deze gerenoveerde ruimte, waar het prima toeven is.

Slachtofferhulp Nederland helpt mensen, die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt na een misdrijf of verkeersongeval. Door zo’n ingrijpende gebeurtenis kan er in het persoonlijke leven van het slachtoffer drastische veranderingen plaatsvinden. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen helpen door slachtoffers juridisch, emotioneel of praktisch te ondersteunen.

Praktisch kan de hulp bestaan uit hulp bij het invullen van papieren en het opstellen van brieven.

De hulp kan ook bestaan uit  het begeleiden bij een rechtszaak. Kan de schade op de dader worden verhaald? Kan het slachtoffer zelf iets zeggen in de rechtszaal of kan dit toch beter schriftelijk gebeuren? Hoe werkt het als de dader niet is gepakt en er wel ernstige schade is?

Dit zijn zo enkele vragen waar slachtoffers mee te maken kunnen krijgen en waarbij de medewerkers hen graag begeleiden, adviseren en ondersteunen.

De vrijwillige medewerkers van Slachtofferhulp Nederland worden hierin geschoold en ondersteund door beroepskrachten. Voorop staat dat de ene burger de ander vrijwillig helpt.

Vrijwilligers krijgen na de sollicitatieprocedure een gedegen basisopleiding. Naast deze opleiding worden er diverse vervolgtrainingen gegeven. 

Slachtofferhulp Nederland is een professionele organisatie met medezeggenschap van vrijwilligers, werkbesprekingen en werkafspraken. Vrijwillig is echter niet vrijblijvend.

Het bureau Raalte vindt u op:

Mettingenlaan 80

8102 ER RAALTE                 

0900-0101

Het bureau is geopend op maandag-, woensdag-, en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur

Het werkgebied van bureau Raalte betreft de gemeente Olst/Wijhe en Raalte

Er wordt hulp geboden aan meer dan 200 cliënten per jaar

Informatie: www slachtofferhulp.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kernenwethouder Judith Compagner aanspreekbaar op de markt in Wijhe

De kernenwethouders van Olst-Wijhe zijn het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend oor voor ...