Het getouwtrek om de geheimhouding van de onderliggende cijfers voor de realisatie van het Deventer Stadhuiskwartier gaat mogelijk weer een nieuwe ronde in.


Geheimhouding cijfers stadskantoor zaak mogelijk in volgende ronde

De financiële onderbouwing van dit plan was en is tot op de dag van vandaag geheim. En dat geldt ook voor veel andere omstreden dossiers in de gemeente Deventer waarop het stempel “geheimhouding” is geplakt. Dit maakt het voor oppositiepartijen nagenoeg onmogelijk om hun controlerende taken naar behoren uit te voeren. Om dit te veranderen daagde Gemeentebelang raadslid Marcel Elferink de gemeente Deventer donderdag weer voor de rechter.

De kern van de zaak is of de gemeenteraad van Deventer bevoegd is om de door een raadsbesluit bekrachtigde geheimhouding ook zelf weer op te heffen. Elferink stelt dat het college het besluit over de geheimhouding zelf kan herroepen en daarmee alsnog de stukken openbaar maakt. Het college stelt dat die bevoegdheid bij de gemeenteraad ligt. De rechters moeten nu oordelen of het verzoek van Elferink tot openbaarmaking terecht afgewimpeld is door het college. Het lijkt erop dat er een tussenuitspraak komt die het mogelijk maakt dat het college inhoudelijk moet reageren. Daarna kan de zaak verder worden opgepakt om te kijken of het college dit op juiste gronden heeft gedaan.


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...