Presentatie De Neuze bier in De Schoenmaker

HAARLE/LUTTENBERG – De Verzonken Kerk is een nieuw streekbierlabel van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle. Van hun eerste bier, een herfstbok, verkochten ze zo’n drieduizend liter (circa negenduizend flesjes). De naam van het bier is gebaseerd op een oude streeklegende over een kerk die ten zuidoosten van Haarle zou hebben gestaan en zou zijn weggezonken in het moeras. De Verzonken Kerk wil bieren uitbrengen met een verhaal. Van obscure Sallandse/Twentse legendes of cultfiguren.

Het tweede bier, een tripel, wordt op zaterdag 14 december gepresenteerd bij Café de Schoenmaker in Luttenberg. Ditmaal is de bijnaam van de veelbesproken taxichauffeur Teun ‘de Neuze’ Stevens aan het bier verbonden. Over de Neuze verscheen in 2012 een boek, geschreven door Luttenbergers Wouter Groote Schaarsberg en Jos Westenenk. Tegelijkertijd bracht de Sallandse rockband Bökkers de single ‘De Neuze’ uit. Stevens, in zijn jongere jaren garagehouder in Marle, ging rond ’86 aan zijn eigen succes ten onder. De vraag naar ritjes in het Sallandse uitgaanscircuit was zo groot dat de Neuze illegaal taxi’s op de weg bracht. De boetes en belastingaanslagen hadden zich opgebouwd tot een te grote stapel. Na zijn faillissement ging de Neuze ‘snorren’. Dat bracht hem tientallen, zo niet honderden keren in conflict met de autoriteiten. Zijn planning was een beetje op goed geluk. Dat ging lang niet altijd goed, mede door het gegeven dat er nog wel eens taxi’s van de weg werden gehaald. En zijn klanten, lang niet altijd de grootste lieverdjes, stonden dan verlaten op straat. Met als gevolg: rotzooi. Toch was de Neuze bij veel agenten een populaire verschijning. Hij was de stofzuiger van het uitgaansleven en deed de ritjes die niemand anders wilde doen. Inmiddels rijdt de Neuze alweer jaren legaal. Die avond in de Schoenmaker viert hij ook zijn 50-jarig ondernemerschap.

Tijdens de feestelijke avond in de Schoenmaker is er livemuziek van Marco Hovius. Deze inwoner van Lemelerveld (bekend van 16Down) doet tegenwoordig veel tributeshows waarbij hij zich richt op het werk van Jimi Hendrix, Led Zeppelin of Pearl Jam. In de Schoenmaker brengt hij met een band een speciale set met nummers van deze drie acts, afgewisseld met werk van andere groten uit de rockmuziek.

Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Dat is inclusief een flesje ‘De Neuze’, dat de bezoekers na afloop mee naar huis krijgen en een hapje met saus van De Neuze-bier.

Zie verder www.deverzonkenkerk.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...