Salland deze week: zullen we een eigen Sallandse munt invoeren?

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Een crisis versnelt vaak veranderingen. De meesten van ons zullen nu bijvoorbeeld wel begrijpen dat dierenziektes die overslaan op de mens rampzalig kunnen zijn. Gekke koeienziekte en Q-koorts werden nog wat weggelachen, maar dat is nu wel voorbij. Marktwerking en kapitalisme hebben ook hun langste tijd wel gehad nu blijkt dat dat systeem managers en papierschuivers de grootste leasebakken toebedeelt terwijl de vitale beroepen er bekaaid van afkomen. Een basisinkomen is ineens bespreekbaar. Daarmee wordt huismoeder en voetbaltrainer ook ineens serieus genomen.

Maar er is een andere verandering die in de versnelling gaat: kopen via internet. Dat was al wel in opkomst, maar het was een langzaam proces. Als een sluipmoordenaar trok het door de winkelstraten. De reactie van de samenleving: steeds kleine stapjes in de zelfverdediging. Maar van een sluipmoordenaar win je het niet.

Het is nu alle hens aan dek. Redden wat er te redden valt. Na de crisis is het van tweeën een: of de winkelstraten komen niet meer terug en dan bleken ze een kort verkoopmodel van de jaren 70 tot nu. Of er komen digitale ideeën die het kopen in eigen dorp weer aantrekkelijk maken.

Zouden we de tering echt naar de nering zetten door een eigen Sallandse munt in te voeren?


Het bericht Salland deze week: zullen we een eigen Sallandse munt invoeren? verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...