Dorpshuus Heino

Kerstfair in het Dorpshuus Heino In het Dorpshuus Heino kun je weer genieten van de kerstfeer tijdens de jaarlijkse kerstfair. De gezellige kerstmarkt is dit jaar op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur. In het Dorpshuus zijn weer heel veel kraampjes te vinden vol leuke, gezellige, mooie, zelfgemaakte artikelen. Ook zijn er diverse activiteiten. Zo is er een kinderpodium waar opgetreden kan worden. Buiten is er een royaal terras waar kan worden genoten van bratwurst en glühwein. Ook kunnen kinderen buiten hun eigen broodje met worst bakken boven een vuurtje en is er een rad van avontuur met diverse leuke prijzen! Natuurlijk is er deze middag ook een ontmoeting met de kerstman! De opbrengst van de kerstfair komt ten goede aan hospice De Cirkel Raalte en aan een nieuw op te zetten Parkinsoncafé.

Gezelligheid in het Soepcafé

Het is een groot succes: het Soepcafé in het Dorpshuus Heino. Iedere maand een kopje soep eten in een ongedwongen sfeer om zo de sociale contacten te versterken; dat is het doel van het Soepcafé. De soep wordt gemaakt met ingrediënten die worden geleverd door supermarkt Boni en de biologische supermarkten Overesch en Kleinlangevelsloo. Er wordt vooral gewerkt met producten die niet meer in de winkel verkocht kunnen worden maar nog heel goed te eten zijn. Onze koks maken er iets lekkers van en zo draagt het Soepcafé bij aan een duurzame samenleving. Er worden steeds verschillende soorten maaltijdsoep geserveerd, afhankelijk van de producten die geleverd worden. Stokbrood met kruidenboter staat ook op het menu en misschien wel een toetje. U kunt aan de bar van het Dorpshuus voor eigen rekening een drankje bestellen. Voor de maaltijd zelf wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Het Soepcafé is op vrijdag 20 december vanaf 17.00 uur. Er moet wel een kaartje worden gereserveerd. Dat kan bij de balie van het Dorpshuus of via info@dorpshuusheino.nl.

Legodag
In de kerstvakantie valt er weer heel wat te bouwen in het Dorpshuus Heino. De Kidsclub houdt op vrijdag 3 januari weer een Legodag. Tussen 13.30 en 15.30 uur kan gebouwd worden met Lego, Duplo, Hubbelino en Lightstax. Het is voor kinderen vanaf zes jaar. De entree is 3,50 en er is natuurlijk ranja en chips. Vergeet niet om lekkere dikke sokken mee te nemen, bouwen zonder schoenen gaat veel beter. Opgeven kan via kidsclub@dorpshuusheino.nl.
Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...