Team Midden wint titel Ambassadeursteam mbo 2024 met innovatief idee om het mbo te promoten

Wat is hét gouden idee om het mbo te promoten? 31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei jl. presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De glorieuze winnaar: Team Midden. “Vanaf het begin was er een teamgevoel.”  Team Midden is het komende jaar Ambassadeursteam mbo 2024! Met hun gouden idee wisten ze de jury te overtuigen en wonnen ze de titel in een echte ‘ideeënstrijd’ van Team Noord en Team Zuid. Bij de pitch op het Ambassadeursgala lieten de teams geen tactiek onbenut om het publiek in de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. ‘Pitchers’ Niels en Mara van Team Midden kwamen dankzij hun solide presentatie en goede onderbouwing van hun idee, als winnaar uit de bus.

Een mbo-label
Niels en Mara van Team Midden: “Het mbo is overal maar is lang niet altijd zichtbaar. Dit terwijl onze maatschappij voor 60% op mbo’ers draait. Dat gaan wij veranderen! Wij bieden een label dat op de etiketten van de producten komt en zichtbaar is bij de diensten waar mbo’ers hun handen voor uitsteken. Denk aan zichtbaarheid bij producten in de supermarkt, of op de bon van een restaurant. Op een website komt het verhaal achter het label tot leven en wordt het belang van het mbo benadrukt bij de samenleving!”

Veel enthousiasme
Op alle drie de pitches werd gereageerd met veel steun en enthousiasme vanuit de zaal. Het bleef dan ook tot het laatste moment spannend in het sfeervolle theater Orpheus in Apeldoorn. Namens de jury bracht MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof uiteindelijk het verlossende woord. Hij lichtte de keuze voor Team Midden toe: “Dit team wist met hun creatieve idee de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. Met 62% van de stemmen is Team Midden gekozen als Ambassadeursteam mbo 2024!”

Glimlach van oor tot oor
“Wow, dit is echt een superlekker gevoel!”, zegt Niels meteen na afloop, net als zijn teamgenoten met een bos bloemen in zijn handen en een glimlach van oor tot oor. “Als team willen we laten zien dat het mbo overal is en daarmee letterlijk een belangrijke bouwsteen vormt van onze samenleving. Dat is uitstekend gelukt!” Dat juist hun team de award in de wacht sleepte, heeft volgens Caeley mede te maken met de compactheid van de groep. “Als Team Midden zijn we met zijn zessen en daarmee het kleinste team. We schakelen snel, hakken vlot knopen door. En heel belangrijk: vanaf het begin was er een teamgevoel en vormden we een soort vriendenclub. Iedereen stond dan ook meteen achter het idee om een mbo-label te maken.”

Cursus croissantjes maken
Met hun mbo-ambassadeurstitel op zak zet Team Midden zich het komende jaar vol in om hun idee uit te voeren en in de spotlights te zetten. Larisha: “Het is nu tijd om na te gaan denken hoe we ons plan concreet gaan uitvoeren en Nederland vol kunnen gaan plakken met ons label ‘MBO heeft het in de hand. Lachend: “Figuurlijk gesproken dan.” Maar eerst wachten andere taken en avonturen. Zo sluit Sanne zich morgen weer aan bij haar klas die deze week een bezoek brengt aan Leiden en vertrekt Jorn naar Frankrijk voor een ‘cursus croissantjes maken’ om zich de kunst van het bakken nog beter meester te maken. “Nu doen we allemaal weer even ons eigen ding, maar over een tijdje komen we bij elkaar om te gaan knallen!”
Dit is het winnende team:

Caeley Koster volgt de opleiding onderwijsassistent bij ROC van Flevoland, Jorn Nieuwenhuis is student voor zelfstandig werkend kok bij mboRijnland, Larisha Boer zit in het tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde van MBO Utrecht, ook Mara Dingemans is tweedejaars student Verpleegkunde maar dan bij Albeda, Niels Versteeg volgt de opleiding tot Technisch specialist autotechnicus bij Aventus en Sanne Diepenbroek is student Bedrijfsleider dierverzorging bij Zone.college.
Als trotse vertegenwoordigers van de regio Midden-Nederland kijken de leden van Team Midden uit naar de mogelijkheid om hun rol als ambassadeurs van het mbo-onderwijs voort te zetten en anderen te inspireren om hun dromen na te streven en het beste uit zichzelf te halen.

Het Ambassadeursgala mbo
Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.
Over het mbo
Zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Bijna 500.000 studenten worden opgeleid door ruim 36.000 docenten en instructeurs naar één van de 500+ beroepen in allerlei sectoren. Met Dit is mbo maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk en belangrijk het mbo is.

oppo_32

 

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...