Ridderorde van Burkina Faso voor Henk Post

Zwolle, 27 december 2019

Henk Post, buitenlandcoördinator bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), heeft een ridderorde gekregen in Burkina Faso voor zijn verdienstelijke werkzaamheden voor het ministerie van Water en de vijf waterschappen in Burkina Faso. Henk ontving deze Chevalier de L’ordre de Mérite tijdens zijn werkbezoek aan het West-Afrikaanse land.

Burkina Faso is één van de twee focuslanden waarmee WDODelta samenwerkt om het waterbeheer op een hoger plan te brengen. Het andere focusland is Zuid-Afrika. WDODelta wil synergie creëren door internationale samenwerking. Concreet betekent dit aan de ene kant kennis en advies brengen, maar aan de andere kant ook zeker kennis en advies ophalen om waar mogelijk in de eigen werkzaamheden te gebruiken. Denk aan hoe om te gaan met droogte.

Dutch Water Authorities

Dutch Water Authorities (DWA) is de internationale organisatie van de 21 Nederlandse waterschappen. Het vormt het internationale aanspreekpunt van Nederland Waterland. Doel is om de uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van waterbeheer met de wereld delen. Want vanuit de hele wereld is er vraag naar Nederlandse waterkennis. Zodoende delen de waterschappen wereldwijd kennis met landen waar waterbeheer grote uitdagingen kent. Ook WDODelta maakt onderdeel uit van Dutch Water Authorities.

Foto: Henk Post ontvangt de Chevalier de L’ordre de Mérite
Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...