Pinkster Protest Picknick van DeventerWint tegen hoge windmolens

Op 2de Pinksterdag 24 mei organiseert DeventerWint een Protest Picknick tegen de komst van grote windturbines vlakbij drukke wijken, dorpen, buurtschappen en bijzondere natuur.

De Schipbeek en BeverBert
De Schipbeek, bijzonder vanwege de flora en fauna die in het gebied floreren, is de woonplek van BeverBert en zijn familie! Een heuse bever, een beschermde diersoort, die door DeventerWint geadopteerd is als mascotte. Want als de plaatsing van de geplande windturbines van 225 m hoog doorgaat, gaan niet alleen heel veel mensen met overlast te maken krijgen, maar ondervinden ook dieren en natuur zorgwekkende gevolgen.

Protest Picknick
Om BeverBert een stem te geven, maar ook om de zorgen van zoveel mensen zichtbaar te maken, laat de belangengroep die zich verenigd heeft in de stichting DeventerWint, van zich horen in de vorm van een Protest Picknick. De dag zal niet alleen in het teken staan van het signaal aan de gemeente, maar kunnen mensen zich in de uitgebreide informatiestand ook laten bijpraten over de zorgen m.b.t. de windturbines.

Speciaal picknickpakketje
DeventerWint nodigt iedereen uit om tussen 14.00 en 16.00 uur met een eigen kleedje en mandje met lekkers plaats te nemen aan de Schipbeek, tussen de twee beoogde focusgebieden in (achter Helios). Voor wie zich echt wil laten verwennen, kan er een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld picknick pakket besteld worden bij ’t Hof van Colmschate. Dit pakket kan de 24ste op de picknicklocatie worden opgehaald bij de informatiestand (info@hofvancolmschate.nl of 06-29833090).

Iedereen is welkom!
De picknick is zeker niet uitsluitend bedoeld voor mensen uit de direct aangrenzende wijken. De turbines zullen beeldbepalend zijn voor heel Deventer en niet alleen vanuit de wijde omtrek zichtbaar, maar ook hoorbaar en voelbaar zijn voor een groep inwoners die groter is dan Colmschate Zuid en De Bannink alleen. DeventerWint maakt zich sterk voor het voorkomen van àlle plannen die neerkomen op het plaatsten van enorme windturbines op te korte afstand van bewoning en bijzondere natuur.

Lees meer over deze picknick en hoe je je kunt je aanmelden op de website van DeventerWint: www.deventerwint.nl en via hun sociale media, zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...