Basisschool De Springplank uit Heino in beweging met The Daily Mile

Sporten en bewegen is leuk en belangrijk. Vooral voor kinderen. Daarom gaat basisschool de Springplank uit Heino op woensdag 19 mei officieel van start met het project The Daily Mile. Het doel van The Daily Mile is simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! De buurtsportcoach/gymdocent van Sportbedrijf Raalte begeleidt de school hierbij.

Erben Wennemars en JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) hebben dit initiatief vanuit Schotland naar Nederland gehaald. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten gaan minimaal 3x per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen. Dat is een afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). Buurtsportcoach Ingrid Bijker: “Tijdens de proefperiode heeft elke klas 3x per week gewandeld/gerend. Kleuters op het schoolplein, overige klassen om de school, in de wijk of op de sportvelden. Je zag snel progressie. Waar een kleuter eerst na 1 rondje rennen al ging wandelen, rent hij er nu een paar. Iedereen was enthousiast en bovenal de kinderen! Super om iedereen in beweging te krijgen. Daarom zetten we dit project vol energie door.”

Niet in elk gezin is er ruimte voor beweging
Directeur Marieke ter Haar vult aan: “Als basisschool vinden we bewegen bij kinderen erg belangrijk en weten we dat het goed is voor de gezondheid. Gezonde leerlingen presteren ook beter. Daarnaast is het ook nog ontzettend leuk. Niet in elk gezin is er ruimte voor beweging. Binnen de school besteden we dan ook, naast de gymles van Ingrid, op diverse manieren aandacht aan bewegen. The Daily Mile is hier een mooi voorbeeld van.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...