Van 24 tot en met 28 maart is het in Deventer Week van de Techniek. De week wordt afgesloten met een Open Dag-route langs technische bedrijven op zaterdag 29 maart.


Week van de Techniek van 24 tot en met 28 maart

Het doel van deze week is om kinderen in het basisonderwijs te interesseren voor een opleiding in de techniek. Naast het interesseren is ook het positief veranderen van de attitude voor techniek van deze kinderen een belangrijke factor.

De officiële opening van de Week van de Techniek zal worden gehouden op dinsdag 25 maart om ongeveer 12:30 uur in de Lebuinuskerk. De officiële opening zal dit jaar gedaan worden door dhr. Rensink, directeur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Deventer.

Programma
De kinderen krijgen een vol programma om af te werken. Na aankomst in de Kerk en welkomstwoord zullen de kinderen op diverse manieren techniek gaan ontdekken. Ze gaan een technisch werkstukje maken in de vorm van een tafelventilator die op zonne-energie kan draaien. Nemen deel aan “Science on Tour” waarbij ze onder begeleiding van een 8-tal Universiteit studenten  wetenschappelijke- en technische proefjes gaan doen( www.teamproject.nl/dpsot/). In de pauze en wisseling van activiteit krijgen alle kinderen een technische film te zien. Na het bekijken van de film kunnen de leerlingen een leuke prijs  winnen bij het geven van het juiste antwoord op de vragen.

Gereedschapskoffer
Aan het eind van de dag krijgen de leerlingen allemaal een lege gereedschapskoffer mee. Hierin zit een plattegrond met daarop aangegeven de technische bedrijven die deelnemen aan de Open dag op zaterdag en een vel met coupons. Deze coupons kunnen ze zaterdag de 29e tussen 11:00 – 16:00 uur inleveren bij de deelnemende bedrijven en krijgen daarvoor een echt stuk gereedschap wat ze mee kunnen nemen in hun gereedschapskoffer.

De deelnemende bedrijven / instanties zijn:
– BAM Woningbouw
– Cofely/Technische Unie
– Machinefabriek Geurtsen
– Autotess Bosch Car Service
– Technicampus

Platform Techniek Deventer
Platform Techniek Deventer is een samenwerkingsverband van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Gemeente Deventer. Ruim 1.200 basisschool-leerlingen uit groep 7 van verschillende Deventer basisscholen en omstreken  nemen deel aan deze week. Zijn maken kennis met de mogelijkheden van techniek met als titel: Ontdek techniek!

Over Salland TV

x

Check Also

COC Middagsalon op zaterdag

Op zaterdag 25 maart wordt een COC-Middagsalon gehouden bij Café De Herberg aan ...