Oud hout krijgt nieuwe bestemming bij JP van den Bent Stichting

Houten latjes die niet meer gebruikt worden, worden vaak zomaar weggegooid. Met die gedachten verdwijnt veel hout van de aardbodem. Maar dit hout kan ook een ‘tweede leven’ krijgen. Stichting Doorpakken Salland bedacht zich geen moment en benaderde de JP van den Bent Stichting met hun idee. Nu wordt oud hout hergebruikt en levert het ook nog eens dagbestedingsplaatsen op. Een win-win situatie.

Een grote afkortzaag, houten latjes en netzakken om de gezaagde houtjes in te stoppen. Bewapend met handschoenen en een koptelefoon worden de houten latjes te lijf gegaan. Eén voor één worden ze zorgvuldig afgezaagd door Joris. Die voorzien wordt door Justin van het hout en vervolgens stop Jeffrey de houtjes in zakken, knoopt ze dicht en voegt de bijhorende kaartjes toe aan de zak en voilà: een zak aanmaakhoutjes is geboren.

De medewerkers van de JP van den Bent Stichting zijn maar wat blij dat ze dit werk kunnen en mogen doen. “Het zorgt voor afwisseling met ons andere werk en we vinden het nog leuk om te doen ook”, aldus een enthousiaste Jeffrey. Qua taken wisselen de jongens af met elkaar om de sleur weg te houden uit het werk.

Laura van Maanen begeleidt de ‘medewerkers’, zoals de cliënten liever worden genoemd bij de JP van den Bent Stichting. “Ze verrichten geweldig werk en verdienen ook nog eens een zakcentje extra op deze manier. Het liefst kopen we nog een tweede afkortzaag voor erbij. Zodat het werk sneller gaat en we de productie kunnen opschroeven. Maar dan moeten we nog wel ff doorzetten. Want we hebben nu zo’n 60 zakken verkocht.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...