Oud Eagles speler Schreuder per direct weg bij Zwolle

De succestrainer van PEC Zwolle is per direct weg bij de club. Ondanks zijn doorlopende contract scheiden de wegen van beide partijen.

Daarmee moet PEC Zwolle op zoek naar een opvolger, omdat een (nog niet bekendgemaakte) Spaanse club een overeenkomst met de oud- Go Ahead Eagles aanvaller heeft. Zijn succes in Zwolle is niet onopgemerkt gebleven en nu gaat Schreuder, samen met assistent Johan Plat, naar het zuiden van Europa.

Degradatie
De geboren Barnevelder was opvolger van Art Langeler bij PEC, die een rampseizoen doormaakte in Zwolle door op degradatie af te stevenen. Schreuder keerde voetballend het tij, maar kon de afdaling naar de eerste divisie uiteindelijk niet voorkomen. Wel promoveerde hij afgelopen seizoen met de Zwolse club terug naar het hoogste niveau.

Geslaagd
Schreuder zelf omschrijft (op de clubwebsite) zijn periode bij PEC als een geslaagd project: “Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. De kans die me nu is geboden wil ik echt volledig voor gaan. Een goed moment om de club te verlaten is er nooit, maar ik wil mijn opvolger alle ruimte geven om met een goede voorbereiding het nieuwe seizoen in te gaan.”

Eerder deze week viel de broer van Alfred Schreuder nog in prijzen door het winnen van de award voor ‘beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie’.

Go Ahead Eagles
Dick Schreuder sloot zijn actieve voetbalcarrière af in Deventer. Van 1999 tot 2002 speelde de voormalig flankspeler in het rood-geel en scoorde 8 maal in zijn 43 duels. Zijn trainersloopbaan leidde via enkele amateurclubs en assistent bij Vitesse en Hoffenheim waarna hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij PEC.

Over Salland TV

x

Check Also

Donderdag vrij zonnig na koude start

Het sinterklaaswintertje dat tegelijk met de Sint het land verlaat deze zesde ...