Het college van Deventer heeft woensdagavond tijdens de politieke markt haar ontslag aangeboden aan de Deventer gemeenteraad.

Deventer college stapt op tijdens politieke markt

De verantwoordelijk wethouder voor de nieuwbouwplannen van het stadskantoor en bibliotheek, Gerrit Berkelder, kwam met een voorstel om van het aangepaste plan opnieuw de bouwkosten te laten onderzoeken. Matthijs Nijboer, fractievoorzitter van de PvdA, kon daar niet mee akkoord gaan, en wilde dat de Leeuwenbrug optie ook nog eens doorgerekend zou worden. Daarna is de politieke markt geschorst. Na de schorsing bood Gosse Hiemstra namens het college het ontslag aan. Ze waren daarna snel weg uit het stadhuis zonder enige vorm van commentaar te geven.

Het college is demissionair geworden en zal alleen alle lopende zaken afhandelen. Belangrijke beslissingen worden niet meer genomen. Ondertussen zal de grootste partij (PvdA) proberen een nieuw college te vormen. Mocht PvdA daarin niet slagen, dan kan het CDA proberen een college te vormen. Opmerkelijk is het feit dat het college gevallen is tijdens de politieke markt en niet in de raadsvergadering. Het college neemt met dit besluit wel de weg van de minste weerstand, aldus een toehoorder. 

Het demissionair college onlangs nog bij de presentatie van de stadskantoorplannen.


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...