DEVENTER - Woensdagavond is de gemeenteraad ingelicht over de nieuwe ronde bezuinigen die de gemeente Deventer gaat doorvoeren.


4 miljoen nieuw te bezuinigen

In de wandelgangen wordt dit een “Kleintje Kiezen” genoemd maar de organisaties die deze bezuinigingen gaan treffen zullen dit als pijn gaan ervaren dat bleek woensdagavond toen deze raadsmededeling is besproken. De 4 miljoen bezuiniging zal in alle dossiers van de gemeente Deventer worden gezocht. Vooral de culturele sector zal deze bezuiniging gaan merken zo mogen we concluderen. Wat mogelijk buiten beschouwing blijft is het dossier werkgelegenheid.

Er komt wel weer een directeurenoverleg van de culturele sector waarin ze mogelijk weer gaat voorkoken wat er maximaal aan bezuinigingen kan worden behaald in de culturele hoek. Over twee weken komt er een lijst van het college met bezuinigingsopties waarbij de raad de ene bezuiniging voor de andere kan inruilen, maar waarbij de beoogde 4 miljoen in ieder geval als een paal boven water blijft staan. Voor de keuze verwijzen wij u alvast naar het subsidieregister voor 2013. Opvallend genoeg missen er in de versie van 2013 de nodige instellingen die volgens het register in 2012 nog wel subsidie kregen. Zoek de verschillen!

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...