Opvang minderjarige statushouders in Olst niet langer nodig

Er komen in juli geen alleenstaande minderjarige vluchtelingen in de woning aan de  H. Droststraat in Olst. Stichting Futureforce, onderdeel van Trias organisatie voor jeugd- en opvoedhulp, heeft besloten de twee woongroepen op deze locatie niet te openen. Dit vanwege een stop in de doorstroom van jongeren. De gemeente Olst-Wijhe is hierover afgelopen dinsdag door Futureforce geïnformeerd. Er zouden in de woning in Olst per 1 juli 2016 acht kinderen gehuisvest worden. De gemeente heeft vervolgens de direct omwonenden per brief over deze ontwikkeling geïnformeerd.

Volgens Nidos (jeugdbescherming voor vluchtelingen) is er momenteel een uitzonderlijk lage instroom van jonge alleenstaande vluchtkinderen voor de tijd van het jaar. Dat heeft tot direct gevolg dat er dus minder jongeren vanuit de centrale opvanglocaties een plek nodig hebben in kleinschalige woonlocaties.
Het is niet uit te sluiten dat, indien de toestroom van alleenstaande minderjarige statushouders wel weer toeneemt, de gemeente kijkt welke locaties hiervoor geschikt zijn en dat hierbij ook de locatie aan de H. Droststraat weer in beeld is, mocht die nog beschikbaar zijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...