Open dag Historische Vereniging Raalte

Open zaterdag – 29 februari 2010

Zaterdag 29 februari houdt de Historische Vereniging Raalte en Omstreken weer “open huis”. Iedereen, leden en niet-leden zijn die dag van harte welkom om op zoek te gaan naar historische gegevens. Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan een korte workshop genealogie.

De workshop start om elf uur. Daarin zal nader worden ingegaan op verschillende aspecten van genealogie of stamboomonderzoek. Ruime aandacht wordt besteed aan het zoeken van gegevens. Welke gegevens en waar kun je die vinden. Daarbij passeren verschillende archiefbronnen de revue: de akten van de burgerlijke stand waarin gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden te vinden zijn, het bevolkingsregister, doop- en trouwboeken van de kerken uit de periode vóór 1812, oud-rechterlijke archieven van de schoutambten, notarisarchieven, memories van successie en het Kadaster. Ook de digitaal beschikbare bronnen komen aan bod.

Wie niet deelneemt aan de workshop is uiteraard ook welkom. Om gezellig een kop koffie (gratis) te drinken en onderwijl een praatje maken en gegevens uitwisselen met andere aanwezigen, op zoek gaan in de uitgebreide collectie boekwerken, documenten en digitaal beschikbare gegevens of op zoek te gaan in de gegevens van het Kadaster wat via de vereniging digitaal geraadpleegd kan worden.

Verder is er gelegenheid oud beeldmateriaal te laten digitaliseren. Van foto’s wordt direct een scan gemaakt zodat het origineel weer meegenomen kan worden. Dia’s, negatieven, films e videobanden met beelden van Raalte en bijzondere gebeurtenissen in Raalte zijn ook welkom.

Aangezien dit jaar 75 jaar vrijheid wordt gevierd, zijn we ook geïnteresseerd in verhalen over de tweede wereldoorlog: hoe was het in Raalte tijdens die oorlog, de bevrijding en de tijd direct daarna. Heb je een interessant verhaal, kom het vertellen zodat het voor de toekomst vastgelegd kan worden.

De open dag begint om tien uur en duurt tot half vier in de middag. Toegang is gratis: dat geldt ook voor deelname aan de workshop.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...