In de IJssel bij Deventer is woensdagavond ter hoogte van de spoorbrug een lichaam aangetroffen.


Stoffelijk overschot in IJssel van bewoner asielzoekerscentrum

Woensdagavond 17 juli zagen omstanders vlakbij Onder de Linden een levenloos lichaam drijven.  De dode man kon niet onopgemerkt blijven omdat de IJsseloevers boordevol zaten met allerlei zonnebaders en zwemmers.  Vele honderden toeschouwers volgden al wandelend en fietsend het lugubere schouwspel. Ter hoogte van de Rembrandtkade is het lichaam met behulp van de brandweer met een boot langs de IJsseloever neergelegd. Rondom de landingsplaats van het lichaam ging het recreatieve zomerleven gewoon door. 

Vissers, zonnegasten, barbecueliefhebbers niemand liet zich het vertier van de zomerse avond afnemen.  Vele honderden voorbijgangers hebben urenlang het lugubere schouwspel gevolgd.

Het levenloze lichaam van Ahmed Mahamoud heeft ruim twee uren afgedekt met een wit laken langs de IJsseloever gelegen.  De berging duurde enige tijd omdat het gespecialiseerde bergingsteam uit Kampen moest komen. 

Rond 22.30 uur is het lichaam afgevoerd naar het mortuarium voor nader onderzoek.  Binnen korte tijd is duidelijk geworden dat  de hoofdrol in deze tragedie wordt opgeëist door een 41-jarige (of 42-jarige) bewoner van het asielzoekerscentrum uit Schalkhaar. Deze heer is sinds 30 maart 2013 vermist en de politie heeft maanden opsporingsberichten verspreid.  Er waren een aantal treffende overeenkomsten waardoor de identificatie binnen enkele uren mogelijk was.

De haar- en baarddracht van de heer Mahamoud,  typische kledingstukken en typische kenmerken waren een groot aantal aanknopingspunten die allemaal leiden naar de heer Mahamoud.  De officiële opsporingsinformatie van de politie IJsselland vermeld de leeftijd van 41 jaar, ochtendblad de Stentor spreekt stellig over een 42-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum.

FotoGeerars.nl


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...