College gemeente Deventer wil bed, bad, brood aan de Assenstraat 12

De informatiebijeenkomst van afgelopen maandagavond voor omwonenden van het pand aan de Assenstraat 12 waar de gemeente uitgeprocedeerde asielzoekers wil huisvesten is bezocht door een klein aantal omwonenden. Het was een rustige avond waarbij individueel vragen aan elkaar konden worden gesteld. De opvang moet gaan plaatsvinden aan de Assenstraat 12 en dient als bed, bad, brood voorziening. De NV Bergkwartier is eigenaar van het pand en wil voor twee jaar daar tijdelijk invulling aan geven. Het stadsbestuur wil er graag een groep van 10 uitgeprocedeerde asielzoekers voor twee jaar onderdak bieden.

Deze groep mannelijke asielzoekers komt uit Armenië, Azerbeidzjan, Algerije, Afghanistan en Nigeria. Deze mensen krijgen in het pand een slaapplek met sanitaire voorzieningen en een kookgelegenheid. Ook krijgen ze 50 euro leefgeld per week. Het is de bedoeling dat de bed, bad, brood gelegenheid de basis is voor nieuw perspectief voor de groep uitgeprocedeerde asielzoekers in de gemeente Deventer. De gemeente geeft aan dat dat perspectief kan zijn terugkeer naar het land van herkomst of alsnog een formele status in Nederland.

Het definitieve besluit voor de bed, bad, brood gelegenheid aan de Assenstraat 12 is nog niet genomen. Dat gebeurt pas nadat de buurt en de bewonerscommissie Polstraat en omgeving zijn geraadpleegd. En hiermee komt dan het totaal aantal plekken voor asielzoekers op vijf in de gemeente Deventer. Deventer heeft een noodopvang in het Auping pand, een AZC in Schalkhaar, een plek op de Vijfhoek, een plek op Borgele en binnenkort mogelijk de Assenstraat 12 in de Deventer binnenstad.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...